2020: plan en realiseer jouw beste jaar ooit

2020: plan én realiseer jouw beste jaar ooit

We zijn al weer begonnen met de laatste weken van 2019. Hoe is het bij jou verlopen dit jaar? Had je een plan gemaakt voor 2019 en zo ja, is alles al waargemaakt, uitgekomen? Of ligt het plan te verstoffen ergens in een ladekastje?

Jouw plan voor 2020

Voor de vijfde keer organiseer ik een plandag: een hele dag werken aan jouw plan voor het komende jaar. En dat gaan we heel CONCREET doen: een plan is leuk maar je hebt er he-le-maal niets aan als je er niets mee doet. Daarom staat het grootste deel van deze dag in het omzetten van een PLAN in ACTIE! Hoe ga je die dromen, wensen, plannen nou écht omzetten in actie én resultaat. Daadkracht, focus, motivatie maar vooral hoe hou je het vol???

Plan? Hoezo plan?

In 2015 heb ik mijn eerste plandag georganiseerd. Alle aanwezigen gaven aan ze dat, hoewel ze al jaren ondernemer waren, nog nooit met een concreet plan hadden gewerkt. Het planmatige werken, een keer goed stilstaan bij wat je wilt bereiken en hoe je dat kunt bereiken, was een eyeopener. In de afgelopen jaren heb ik een stel van deze ondernemers grote stappen zien maken. Maar een heel stel ook totaal niet.

Actie en volhouden: daar draait het om!

Daarom ga ik het dit jaar anders aanpakken: in aanloop naar deze dag krijgen de deelnemers van mijn training al huiswerk (ben ik gek op om te geven). Je gaat al jouw ideeën omzetten in plannen. Dit doe je thuis of op kantoor in aanloop naar de training. Stap voor stap neem ik je mee naar een plan voor 2020. Van wilde fantasieën naar concrete plannen.

Dit kost je een paar uurtjes per week. Meer niet maar ook niet minder.

Op 10 december gaan we dan samen aan de slag om dit plan nóg verder te concretiseren om vervolgens te kijken wat we gaan doen om het plan ook daadwerkelijk om te zetten in actie en resultaat. Praktisch, vol te houden op jouw manier, concreet en met volle vaart. Passend bij jouw werkwijze, jou als persoon en als ondernemer, en jouw klanten. Een maatwerk aanpak dus. Een aanpak waarbij jij zelf bepaalt WAT en HOE je het gaat doen maar wel met heel veel tips en oplossingen die je van mij aangereikt krijgt.

Samen zelluf doen

Het lekkere om met een groep ondernemers te werken is dat je geïnspireerd raakt, nieuwe ideeën krijgt maar ook direct jouw plannen kunt toetsten. Daarom werken we in kleinere groepjes met elkaar voor veel aandacht, werk je alleen en werk je samen met de grote(re) groep. Volop inspiratie en toetsmomenten dus die dag.

Je gaat aan het eind van de dag naar huis met:

  • een goed overzicht van de doelen en plannen die je wilt bereiken in 2020
  • een getoetst plan waar je feedback op hebt gekregen van andere ondernemers
  • een stappenplan voor 2020 met concrete acties per jaar/maand/week
  • een omzetplan voor 2020 ook per jaar/maand/week

To plan or not to plan

Met mijn ruime ervaring als projectmanager ben ik gewend om een idee in een plan om te zetten, actie te ondernemen en doelstellingen te realiseren. En met inmiddels 15 jaar ervaring als online ondernemer weet ik hoe je plannen om kunt zetten in concrete actie en resultaat.

Inmiddels weet ik ook dat een plan geen boekwerk is waar je weken voorbereidingstijd voor nodig hebt. Concreet voorbeeld: op 30 september dit jaar hoorde ik dat de Wildopvang in Delft failliet was. Er was nog geld voor de maand oktober en daarna was alles op. De deur ging dicht, personeel en vrijwilligers op straat, dieren elders ondergebracht. Ik vroeg toen om nog 1 kans om de deur open te houden. Ik kreeg exact 2 weken de tijd om het te proberen.

Mijn plan was in 5 minuten opgesteld!

  1. zorgen dat er zo snel mogelijk geld binnen komt om de komende maanden open te blijven
  2. zorgen dat er vanuit gemeentes/provincie/overheid structurele ondersteuning komt
  3. professionaliseren van het ‘bedrijf’ Wildopvang

Stap 1: binnen 3 dagen hadden we al zoveel geld opengehaald waardoor we al een maand extra open konden blijven. Binnen 2 weken al een half jaar.
Stap 2: wethouders en een delegatie van de 2e Kamer kwam bij ons op bezoek. Er wordt nu overlegd op landelijk niveau over onze problematiek en  hoe op te lossen.
Stap 3: daar zijn we nu heel hard mee bezig.

Kortom: een plan moet zó concreet zijn zoals het op dat moment nodig is. En de uitwerking ervan daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Als je weet wat je wilt realiseren én je bent gemotiveerd genoeg dan ga je die plannen ook halen.

Praktische informatie

Datum: 10 december 2019
Tussen 9.30 en 16.30 uur
Adres: natuurgebied Meijendel (Wassenaar)
Inclusief: koffie/thee en lunch

Kosten: € 175,– (ex.btw) per persoon.

Vanaf 26 november (2 weken voor onze bijeenkomst) krijg je om de dag van mij een opdracht ter voorbereiding. Plan hiervoor alvast wel tijd in zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan op 10 december!

Bestel hier direct je ticket en reserveer jouw plekje. Het aantal plaatsen is beperk (maximaal 20 deelnemers)!!

[product id=”1685″]

“Wat een praktische aanpak! Eigenlijk is het heel simpel maar als ondernemer neem je amper de tijd om je plan uit te werken. Fijn om zo aan de slag te gaan met Willeke”  reactie deelnemer Plandag 2019 – 11 december 2018

[product id=”1685″]
2020: plan en realiseer jouw beste jaar ooit 8 november 2019

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.