Ik ben een beelddenker waarom moet ik dan zoveel tekst op mijn website plaatsen?

Ik ben een beelddenker waarom moet ik dan zoveel tekst op mijn website plaatsen?

De vraag van 11 april 2019:

Willeke, je zei dat om goed opgenomen te worden in de Google database website teksten het beste bestaan uit meer dan 400 woorden. Nu ben ik een beelddenker. Ik hou niet van schrijven, ik hou niet van lezen. Dus 400 woorden vind ik te veel. Kan ik er wat minder schrijven en toch goed gevonden worden?

Frits

Elke dag een idee (12)

Het idee: verdelen van werk en verdelen van positie

Het klopt dat, als je goed gevonden wilt worden met je website, een pagina uit minstens 400 woorden moet bestaan. Pas dan neemt Google de pagina (goed) op in zijn database. Voor grafisch ingestelde mensen is het vaak een opgave om die 400 woorden te schrijven. Vaak sluiten al die teksten niet alleen niet goed aan bij jou maar ook niet bij jouw klanten. Maar tja, je wilt wel gevonden worden door die klanten.

Wat kun je doen:

  1. Zorg dat al jouw grafisch materiaal bovenaan de pagina staat en pas daaronder de teksten. Zo zien jouw website bezoekers eerst waar zij naar op zoek zijn maar leest Google wel de teksten en weet waar de pagina over gaat.
  2. Laat de teksten in elk geval schrijven door een (SEO) tekstschrijver, dat scheelt jou weer werk waar je niet blij van wordt.
  3. Zorg voor genoeg content. 1 blog van 400 woorden is beter dan 2 blogs van 200, maar die 2 zijn beter dan 0 blogs.

Succes er mee, ik hoop dat je er wat mee kunt!

Groetjes,
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.