Ben je pas succesvol als je een ton per jaar maakt aan omzet?

Ben je pas succesvol als ondernemer als je een ton per jaar maakt aan omzet?

De vraag van 5 juni 2019:

Overal op het internet lees je van coaches dat je minimaal een omzet van 100.000 euro moet draaien om ‘succesvol’ te zijn, om serieus genomen te worden als ondernemer. Ik haal die omzet niet, ben ik dan niet succesvol als ondernemer??

Karin – Reiki therapeut

Elke dag een idee (3)

Het idee: definieer succesvol

suc·ces·vol (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)
1 met veel succes

Dat is wat de Dikke van Dale over succesvol denkt: met veel succes. En wat is dat? Succes? Ik vind dat je dat zelf bepaalt. De lat die leg je zelf (even een reclame boodschap er tussendoor).
Iedereen is anders, iedereen zit in een andere situatie. NIEMAND kan bepalen wat succesvol is voor een ander. Dus er is maar één die bepaalt welk bedrag aan omzet succesvol is. En dat ben jij.

Dat gezegd hebbende dan even de andere kant:

  • Omzet zegt niets. Geweldig als je 100.000 aan omzet maakt, maar als daar 101.000 euro aan kosten tegenover staat dan maak je dus gewoon verlies.
  • Heb je een hobby of een bedrijf? Met je hobby hoef je geen (hoge) omzet te draaien, als je je kosten eruit haalt dan ben je al een spekkoper.
  • Heb je een bedrijf? Dan is het in elk geval goed om te kijken welke inkomsten jij minimaal nodig hebt. Ben je alleenstaand, heb je de zorg voor je kinderen, een  hypotheek en andere vaste lasten? Dan heb je echt wel een ton per jaar nodig aan omzet om dit allemaal te kunnen betalen. Omzet – kosten – belasting is netto een stuk minder!
  • Weet je wat je nodig hebt aan opbrengsten voor het betalen van je vaste lasten en alle extra’s? Zo nee, ga dat dan eerst uitrekenen. Zo ja, prima! Haal je dit bedrag ook uit je bedrijf? Zo nee, dan is er een noodzaak om meer te gaan verdienen. Zo ja, geweldig!

In mijn ogen is succesvol zijn als je goed in het leven staat, als je voor je naasten kunt zorgen (financieel en emotioneel), als je de dingen doet waar je blij van wordt. En ja, dus ook financieel kunt zorgen voor jezelf en je gezin. En of je dat redt met 1.000 of 150.000 euro per maand, dat maakt dan niets uit. Je kunt hooguit vaker shoppen en op vakantie in het laatste geval. Succes is een label die je zelf aan hangt, niemand anders!

Groetjes en een succesvolle dag!
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.