Boek maagverkleining

Banaan of kiwi?

Op 6 maart 2018 heb ik een maagverkleining gehad, een gastric bypass. Om de simpele reden dat mijn lijf mij in de weg zat, het belemmerde mij te doen wat ik graag wil doen én ik dit overgewicht niet kan verliezen zonder extra hulp.

Omdat ik een ‘informatieverzamelaar’ ben, heb ik me voor de operatie goed ingelezen. Alles wat online te vinden was heb ik gelezen. En toch, na de operatie, kwam ik er achter dat er zo veel meer is om te weten. Je loopt na je operatie tegen zoveel zaken aan waar ik van tevoren nog totaal geen beeld had.

Daarom heb ik besloten om een boek te schrijven. Voor iedereen die ook een maagverkleining overweegt óf er net één heeft gehad. Een boek voor informatie over de operaties, met alle voor- en nadelen. Maar ook met interviews met artsen: chirurgen, internisten en psychologen die werkzaam zijn in een aantal grote(re) bariatrische ziekenhuizen én een privé kliniek. Daarnaast heb ik mensen geïnterviewd die al geopereerd zijn.

Kortom, een boek die je móet hebben als je een maagverkleining overweegt.

Mijn boek is exact een half jaar na mijn operatie uitgekomen, op 6 september 2018. In vier maanden tijd heb ik mijn boek in zijn geheel geschreven, inclusief alle interviews. Hoe ik dat heb gedaan? Ik ben begonnen met een plan: wat wilde ik bereiken, hoe wilde ik het aanpakken? Ik ben gaan lezen hoe het werkt om een boek te schrijven en uit te geven (ik heb mijn boek in eigen beheer uitgegeven). Na mijn plan kwam de planning, de inhoudsopgave en startte ik met de interviews en het schrijfproces. Mijn boek was 2 weken voor de deadline klaar. Dankzij een goed plan en zeer veel focus.

Ben je ook van plan een boek te schrijven? Maak eens een afspraak met me: ik kan je aardig op weg helpen met jouw plan en je marketing! Verder is mijn netwerk inmiddels vrij groot in deze wereld, dus wellicht kan ik je introduceren bij iemand.

Mijn boek is te bestellen via mijn eigen website: www.banaanofkiwi.nl en bij Bol.com.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.