Is er een standaard checklist voor hoe ik mijn zichtbaarheid kan vergroten?

Is er een standaard checklist voor hoe ik mijn zichtbaarheid kan vergroten?

De vraag van 8 april 2019:

Ik heb helemaal niets met marketing- en sales-achtig werk, ik wil gewoon bezig zijn met mijn bedrijf. Heb je misschien een standaard checklist voor mij hoe ik zo makkelijk mogelijk mijn zichtbaarheid kan vergroten?

Petra

Elke dag een idee (9)

Het idee: doe iets wat bij jou past en doe dat goed en vaak

Toen ik in Canva (mijn favoriete programma om afbeeldingen te maken) zocht naar ‘checklist marketing’ kwam ik een afbeelding tegen van de Kerstman met een wensenlijstje. En zo voelt jouw vraag eerlijk gezegd ook. Een standaard checklist voor je zichtbaarheid. Zoiets van: “Volg stap 1 tot en met 8 en hopla! je bent een Bekende Ondernemer, klanten staan in de rij en je hoeft nooit meer wat te doen aan marketing en sales-achtige werkzaamheden.”

Sorry dan voor de realiteit: zo’n standaard checklist is er niet. Omdat er nou eenmaal geen standaard ondernemers en standaard klanten zijn. Elk bedrijf en elke ondernemer moet voor zichzelf zo’n checklist/plan maken. Het is en blijft maatwerk. Elke goeroe die beweert wél zo’n checklist te hebben wantrouw ik bij voorbaat.

Wat wél helpt natuurlijk zijn een aantal stappen die je ‘moet’ zetten: eerst bepalen wie je wilt bereiken en wat jij die ideale klant nou eigenlijk te bieden hebt. Dat heel goed uitschrijven én voelen. Pas als dat helemaal eigen is en je het helemaal doorleeft, dán kun je gaan werken aan jouw teksten/afbeeldingen voor social media en website. Dan wordt marketing en sales ook geen opgave, het voelt heel natuurlijk om je te richten tot je ideale klant omdat je die persoon kent. Je bent meer aan het helpen dan aan het verkopen. En dat doe je goed, vaak en zorgvuldig. Dat staat dus ook dan op je checklist, blijven doen, steeds weer opnieuw. En ben je klaar met je checklist, dan begin je weer van voren af aan.

Succes er mee, ik hoop dat je jouw standaard checklist kunt maken!

Groetjes,
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.