Creatieve ideeën van mijn team krijgen

Creatieve ideeën van mijn team krijgen: hoe doe ik dat?

De vraag van 30 mei 2019:

Ik ben binnen ons bedrijf altijd de aanjager en de bedenker van nieuwe kansen. Creatieve ideeën van mijn team krijgen is nogal een opgave. Hoe motiveer ik mijn team om mee te denken?

Judith – eigenaar van een trainingsbureau

Elke dag een idee (4)

Het idee: zet eens een andere pet op!

Wanneer je een tijdje met dezelfde collega’s werkt, ga je automatisch allemaal een rol aannemen binnen een team. Jij bent dus blijkbaar de creatieveling en nu verwacht iedereen dus van jou creatieve ideeën. Daarom mijn idee: ga een keer heel bewust een andere rol oppakken. Dus als voorbeeld: jullie hebben een opdracht waar het team mee aan de slag moet gaan. Geef iedereen dan een rol vanuit welke optiek hij/zij naar de opdracht gaat kijken. Pak Belbin of een andere teamrollensysteem erbij. Jij neemt dan dus niet de rol van de creatieveling aan, maar legt deze rol bij een ander teamlid.

Of: ga een keer brainstormen met het team waarbij jij de coördinatie/aansturing doet maar zelf niet met ideeën mag komen. Dan moeten de anderen wel. Hopelijk staan er ineens andere creatievelingen binnen je team op.

Groetjes en brainstormse!
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.