Groepscoaching

Coaching en begeleiding in een groep ondernemers

Ik geloof heel stelling in de kracht van 1 + 1 = 3. In een groep van maximaal 6 ondernemers die elkaar op regelmatige basis zien en spreken, kun je zelf hele grote stappen gaan zetten. Ontwikkelingen gaan hard met de input, mening en ideeën van anderen.

Een paar cases

Een ondernemer (K – mannelijk – 52 jaar – 18 jaar ondernemer – 3 medewerkers) werd de laatste tijd een beetje chagrijnig van een groot deel van zijn klanten. We zijn toen aan de slag gegaan met het in kaart brengen van zijn diensten en producten én van welke klanten hij wel heel gelukkig werd. Gevolg: hij is een ander bedrijf naast zijn huidige bedrijf op gaan zetten. Daarbij is hij een hoger segment gaan aanboren. Dit lukte zo goed waardoor hij besloot zijn eerste bedrijf te verkopen en door te gaan met zijn nieuwe bedrijf.

Een andere ondernemer (L – vrouwelijk – 36 jaar – 3 jaar zelfstandig ondernemer met inhuur van freelancers in drukke periodes) was met heel veel dingen tegelijkertijd bezig. Drie speerpunten, 2 verschillende doelgroepen, alles onder één dak. Klanten hadden geen idee meer waarvoor ze bij haar terecht konden. We hebben er één product uitgehaald voor één bepaalde doelgroep. Dat was haar focus voor maximaal één jaar. Dit sloeg zo goed aan waardoor ze geen behoefte meer had aan al die andere dingen en ze vol vertrouwen was over dat ze die andere zaken ook niet meer nodig had om haar omzet te realiseren die ze nodig had.

Veel herkenning in het verhaal van een andere ondernemer (S – vrouwelijk – 43 jaar – zelfstandig ondernemer). Ze werkt hard, heel hard, heeft voldoende klanten, rent zich een slag in de rondte en aan het eind van de maand, na het betalen van haar rekeningen, bleef er onder de streep nauwelijks wat over. Er gingen zelfs maanden voorbij dat ze privé geld gebruikte voor zakelijk om de rekeningen van te kunnen betalen. Vakkenvullen bij de supermarkt zou meer opleveren zei ze. Ze is heel hard AAN haar bedrijf gaan werken, ze heeft kosten drastisch gesnoeid, afscheid genomen van klanten die veel tijd kosten maar niet veel opleverden. Gevolg: ze werkt nu in elk geval minder hard voor meer resultaat. Hier gaat ze mee door het komende jaar.

Tot slot nog een voorbeeld van wat er tot stand kan komen: één van de ondernemers die dit traject heeft gevolgd kwam tot de conclusie dat zij het ondernemerschap he-le-maal niet leuk vindt. Ze is weer in loondienst gaan werken.

(In verband met de privacy van mijn ondernemers heb ik de verhalen geanonimiseerd)

Coach, mentor, ondersteuner, klankbord, schoppen uitdeler

Het maakt me niet uit in welke rol je me nodig hebt, als we het einddoel maar goed in zicht houden. Wat je zelf kan en weet doe je zelf, daar waar jij hulp nodig hebt ben ik. En ook daar waar je misschien in eerste instantie niet aan hebt gedacht. Gevraagde en ongevraagde adviezen, die geef ik graag.

Coaching met andere ondernemers

Samen in een groep met maximaal 5 andere ondernemers gaan we heel hard aan de slag met het bepalen en realiseren van jouw doelen. De kracht van de groep is groot: je krijgt van verschillende invalshoeken een mening, idee en feedback. Je zult ervaren dat de meeste ondernemers tegen soortgelijke problemen aan loopt. Dit traject duurt in totaal 3 maanden.

Aanpak

We starten met een hele dag waarin we doelen gaan bepalen. De eerste 6 stappen zullen al zoveel mogelijk uitgewerkt worden. Je gaat na die intensieve dag naar huis met een plan, een focus, een kompas én een toetssteen.

In week 5, 9 en 13 zien we elkaar weer gedurende een dagdeel om zaken door te spreken, om plannen aan te scherpen.

Gedurende de tussenliggende weken hebben we contact via telefoon, Skype en mail. Je houdt elkaar op de hoogte van de voortgang, bespreken hobbels en uitdagingen en je ontvangt van mij persoonlijk appjes om je aan te moedigen of om je een virtuele schop onder je achterste te geven.

Je krijgt gedurende een jaar toegang tot de online trainingsomgeving  met daarin alle trainingen, tips, tools ed.

Inzet

Gedurende dit traject verwacht ik 100% commitment, die krijg je namelijk ook van mij. Ik wil je oprecht helpen om jouw doelen te realiseren, ik wil dat je slaagt, dat je gedurende deze drie maanden regelmatig een ’tjakka’ moment ervaart.

Kosten

Ik vraag je met name om je tijd: ik sta erop dat je tijd vrijmaakt voor jezelf; om je wensen, plannen en doelen te gaan realiseren.

Naast de kick-off dag en 3x een terugkom dag van 4 uur moet je rekening houden met een tijdinvestering van 2-4 uur per week. Uren die je besteed aan de online leeromgeving en aan het werken aan je doelen.

Het invoeren van bijvoorbeeld nieuwe systemen om mee te werken kost ook tijd.

Dit traject van 3 maanden intensieve begeleiding kost € 2.950,– (ex btw) bij een betaling in 1x (of 2 termijnen van € 1.599,–).

Wat levert het je op?

Tijd, rust, overzicht en doelen die gehaald worden. Meer omzet, meer focus, beter in je bedrijf staan en een beter toekomst perspectief met je onderneming. Daarnaast bouw je in die 3 maanden een band op met de andere ondernemers in je groep. Die krijg je er voor altijd bij.

Je stapt uit het hamster rad en wordt een ‘Ondernemer met Focus’.

Extra: 3 maanden extra ondersteuning

Na die 3 maanden laat ik je nog niet gaan. Je krijgt nog 3 maanden extra ondersteuning via mail/whatsapp voor vragen, problemen, het delen van successen, etc.

Kennismaken

Coaching vergt veel van ons allebei, we moeten leren lezen en schrijven met elkaar. Daarom vind ik het zeer belangrijk om te weten of we een klik hebben.

Ik nodig je bij interesse daarom ook uit om kennis te maken. Laten we samen een kop koffie (of thee) drinken en kijken naar wat jouw wensen en ideeën zijn.

[caldera_form id=”CF5980a1811e2de”]

Contact

Klinkt mijn voorstel om samen aan de slag te gaan met jouw doelen goed? Dan lijkt het me een goed plan om een keer kennis te maken. Laten we eerst bellen om te kijken of we samen een klik hebben, of we allebei het gevoel hebben dat we met elkaar mooie dingen kunnen doen de komende maanden. Bel of mail je me?

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.