Hoe erg is het als ik nu besluit wat anders te gaan doen?

Hoe erg is het als ik nú besluit wat anders te gaan doen met mijn bedrijf?

De vraag van 6 juni 2019:

Ik ben twee jaar geleden begonnen met mijn bedrijf, maar ik merk de laatste tijd dat ik er niet meer gelukkig van word. Dat ik een hele andere kant uit wil gaan. Hoe erg is het als ik nu besluit wat anders te gaan doen met mijn bedrijf? Begrijpen mijn klanten dan nog wel wat ik doe? Raak ik mijn klanten kwijt?

Suzanne – administratiekantoor

Elke dag een idee (6)

Het idee: duidelijkheid voor alles

Of je je klanten kunt houden dat ligt helemaal aan jouw plannen. Ga je totaal iets anders doen dan dat je nu doet, dan is de kans natuurlijk groot dat je klanten kwijt raakt. Wil je je administratiekantoor houden en daarnaast iets anders oppakken, dan adviseer ik je wel je klanten te informeren. Zeker als jouw tijd wat schaarser gaat worden dat je inzetbaar bent voor ze. Maar ook omdat je klanten misschien het idee krijgen dat je er straks niet meer bent voor ze, dat levert onzekerheid op.

Blijf daarom goed communiceren met je huidige klanten over wat je nog wel en wat je niet meer voor ze kunt doen. Daarnaast zou je misschien voor je nieuwe bedrijf weer van voor af aan moeten beginnen met je bekendheid, zichtbaarheid en je communicatie. Laten zien dat je er bent, voor wie je wat kunt betekenen. Maar hierbij geldt wel dat je nu een voorsprong hebt: die twee jaar dat je al bezig bent heeft je én veel ervaring oplevert over wat wel en wat niet werk maar ook een groot netwerk. Misschien kun je nieuwe klanten halen uit de bestaande klantenkring. Iemand die naar de bakker gaat is ook klant bij de slager, dus waarom zou dat bij jou ook niet kunnen werken?

Mijn advies is dan ook: goede communicatie is essentieel!

Groetjes en succes met je nieuwe plannen.
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.