Hoe kan ik een product lanceren zonder marketingkennis?

Hoe kan ik een product lanceren zonder marketingkennis?

De vraag van 4 april 2019:

Ik heb een product ontwikkeld waar met name kledingwinkels heel erg veel aan hebben. Nu is mijn product ontwikkeld en uitgetest en bijna klaar voor verkoop. De machine maak ik zelf alleen heb ik totaal niets met marketing en sales. Hoe kan ik toch mijn product op de markt brengen?

Teun

Elke dag een idee (7)

Het idee: zoek samenwerkingen

Een geweldig product ontwikkelen is één, het (goed) kunnen produceren twee en het op de markt brengen is drie. Wat ik vaak zie bij uitvinders, mensen die de meest prachtige producten ontwikkelen, is dat nummer 2 en 3 vaak heel lastig is. Daarom: zoek samenwerkingen! Zoek een bedrijf waar je terecht kan voor productie op grote(re) schaal (dat is voordeliger dan wanneer je elk product zelf moet maken). Zoek daarna een bedrijf dat je helpt met de sales en marketing: het op de markt brengen dus van jouw product. Je kunt daarvoor een bedrijf inhuren, maar dan betaal je vooraf je geld en weet je nog niet of zich dat terug gaat verdienen. Door een samenwerking aan te gaan kost het je een bepaald percentage aan omzet of winst maar weet je dat de ander extra hard gaat lopen voor je.

Belangrijk bij een samenvatting: er moet een klik zijn, er moet vertrouwen zijn en er moet een samenwerkingsovereenkomst komen. De samenwerking leg je ook vast bij de KvK, bijvoorbeeld in de vorm van een VOF of BV.

Succes er mee, ik hoop dat je jouw partners vindt.

Groetjes,
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.