Hoe kan ik leren netwerken?

Hoe kan ik leren netwerken?

De vraag van 18 april 2019:

Hoe kan ik leren netwerken? Ik vind netwerken echt niet leuk maar ik weet dat ik het als ondernemer wel nodig heb om mijn toekomstige klanten te ontmoeten.

Sander, grafisch ontwerper

Elke dag een idee (17)

Het idee: netwerken is leuke collega’s ontmoeten NIET verkopen

Wat vind je niet leuk aan netwerken? Zet dat eens voor jezelf op een rijtje. Vaak heb je een heel beeld bij wat netwerken inhoudt waardoor je al voor jezelf een hele drempel opwerpt.

Als je het idee loslaat dat je naar een netwerkbijeenkomst gaat om ‘klanten te scoren’ dan verandert er al heel veel. Als je je erop instelt om naar een bijeenkomst te gaan om andere ondernemers te ontmoeten, om leuke en waardevolle gesprekken aan te gaan, om te leren van anderen en om wat over jouw bedrijf/aanpak/zienswijze te mogen vertellen, dan zul je ervaren dat netwerken ineens wél leuk wordt.

Er zullen altijd mensen rondlopen waar je niets mee hebt, die bijvoorbeeld er alleen maar zijn om visitekaartjes te strooien. Maar er lopen ook mensen rond, die waarschijnlijk net zoals jij, ook niet zoveel op hebben met netwerkbijeenkomsten. Zoek die op (ze staan vaak wat meer afwachtend rond te kijken) en ga daar een leuk gesprek mee aan.

Bekijk ook heel goed naar wat voor soort netwerken je zou willen gaan. De open coffees zijn erg laagdrempelig en BNI is daarentegen weer veel zakelijker. Kijk naar naar de frequentie en wat voor jou goed voelt. Is dat elke week ontbijten met elkaar of 1x per kwartaal elkaar vrijblijvend tegenkomen tijdens een borrel?

Succes er mee, ik hoop dat netwerken én leuk voor je wordt én dat je er leuke contacten aan overhoudt.

Groetjes,
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.