Hoe kom ik van plan naar actie?

Hoe kom ik van plan naar actie?

De vraag van 13 mei 2019:

Hoe kom ik van plan naar actie? Ik heb in december een geweldig plan voor 2019 gemaakt. Ik wilde een nieuwe training maken, meer gaan doen aan online marketing, met mijn website aan de slag, etc. En nu is het mei en ik heb nog niets van al die plannen uitgevoerd. Heb jij tips hoe ik van plan naar actie kom?

Bernadette – lifestylecoach

Elke dag een idee (33)

Het idee: If it’s not in my calendar it won’t get done

Een plan maken is heel goed. Je staat dan even stil bij wat je hebt gedaan, wat je graag wilt bereiken én wat je daarvoor moet doen. Maar een plan is maar gewoon een document met ideeën. Als je na het schrijven ervan er niets meer mee doet dan gaat het niet vanzelf voor je werken. Dit zag ik vaak gebeuren bij de grote bedrijven waar ik als consultant werkte. Daar betaalden ze echt tienduizenden euro’s voor een plan. De ene consultant na de ander kwam met een dik rapport (ik verdacht ze er stiekem van dat ze per centimeter betaald werden) en vervolgens belandde dat rapport in een bureaula van de directeur en werd er niets mee gedaan.

Daarom mijn tip: werk je plannen uit tot op detailniveau. Leuk een nieuwe training lanceren, maar wat moet je er voor doen? Werk uit in grote groepen: onderwerp bepalen, informatie verzamelen, hakken in hoofdstukken/modules/lessen, hoe ga je de trainingen aanbieden, inrichten techniek, communicatie, etc. etc. Dan werk je deze groepen uit in concrete acties, to do’s dus. En deze acties ga je INPLANNEN. Schrijf ze op per week, welke deadline stel je voor jezelf. Zet deze in je planner, agenda, kalender. Maakt niet uit hoe je werkt, maar schrijf ze ergens op. Je gaat op die manier een contract met jezelf aan. Wanneer je het op die manier doet dan heb je heb je wekelijks met jezelf een voortgangsgesprek: waarom zijn er bepaalde zaken niet gehaald, wat heeft dat tot gevolg voor de rest van de planning. Maar ook: yes wat goed, ik heb het gehaald! Vieren!!

Door je plannen zo concreet uit te werken en in te plannen raak je supergemotiveerd om ook daadwerkelijk écht aan de slag te gaan met jouw plan.

Groetjes en ik kijk uit naar jouw plannen dit jaar!
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.