Hoe val ik op als coach?

Hoe val ik op als coach?

De vraag van 26 maart 2019:

Ik ben coach. Hoe kan tussen al die andere coaches opvallen? Het zijn er namelijk heel veel en ik ben nu niet vindbaar als ik op ‘coach’ zoek in Google.

Annemarie

Elke dag een idee

Het idee om op te vallen als coach

Als je op ‘coach’ zoekt binnen Google dan krijg je 2,2 miljard resultaten!! Dus wil je op de 1e pagina komen in de Google zoekresultaten met deze term…..vergeet het! Gaat niet lukken.

Tenzij…je je richt op de lokale vindbaarheid. En dan bedoel ik zeer lokaal, namelijk de plaats waar jij gevestigd bent. Door heel consequent op jouw website te praten over ‘coach Rijswijk’ dan zul je zien dat de mensen in Rijswijk jou sneller vinden in de lokale zoekresultaten. En dat zijn de resultaten ónder de advertenties en bóven de normale zoekresultaten. Belangrijk is dus om jouw adresgegevens op je site te hebben staan, bijvoorbeeld in de footer van je website.

Daarnaast kun je nadenken over een andere term voor jouw werk/beroep die meer uniek is. Je gaat daar dan waarschijnlijk niet mee gevonden worden, maar je blijft wel langer ‘hangen’ in het geheugen van de mensen waar je je aan voorstelt. En dan bedoel ik natuurlijk niet ‘healthcoach’ of ‘lifestylecoach’ want daar zijn er ook al heel veel van.

Oh, en adverteren binnen Google Adwords is natuurlijk ook altijd een optie. Vaak een dure optie, maar misschien wel interessant.

Heel veel succes! Ik hoop dat je wat aan deze ideeën hebt.

Groetjes,
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.