Hoe zet ik Facebook Messenger effectief in?

Hoe zet ik Facebook Messenger effectief in?

De vraag van 17 juli 2019:

Hoe zet ik Facebook Messenger effectief in zonder irritatie? Jij reageerde namelijk nogal geïrriteerd toen ik je een bericht stuurde op die manier. Ik heb vanuit het bedrijf waar ik mee samenwerk (MLM) geleerd dat ik eerst iemand een vriendschapsverzoek moet sturen en dan vervolgens via FB Messenger een bericht sturen over de producten die ik verkoop. Veel mensen reageren daar geïrriteerd op, dus hoe kan ik dit beter aanpakken?

Lisa – healthcoach

Elke dag een idee (14)

Het idee: maak reclame alsof je aan het daten bent

Haha, ja Lisa, ik ben echt vreselijk allergisch voor mensen die het op die manier aanpakken. Eerst een vriendschapsverzoek en echt binnen een minuut al direct 1 of meerdere berichten via Messenger met spam. Want dat is het echt in mijn ogen. Het heeft er zelfs voor gezorgd dat ik amper nog health coaches accepteer als zij een vriendschapsverzoek doen. Ik ken inmiddels de werkwijze. Echt bizar dat het vanuit het MLM bedrijf zo wordt geadviseerd.

Maar hoe dan wel? Begrijp dat Facebook Messenger en WhatsApp door de meeste mensen nog gezien wordt als een privé medium en dat reclame maken via deze kanalen vaak niet wordt gewaardeerd. Ze komen te hard binnen. Zeker als dit gebeurt door iemand die je nog niet kent. Klanten die ik al jaren ken stuur ik wel eens op die manier een berichtje over een nieuwe training, workshop of uitje maar NOOIT naar onbekenden van mij, ook al weet ik dat zij mij al tijden volgen.

Ik zie reclame maken via Messenger en WhatsApp echt als daten. In een kroeg stap je (meestal) niet direct op iemand af en zegt ‘hé hallo, wil je met mij trouwen?’). Voor die bewuste vraag zit vaak een heel traject van kennis maken, elkaar leren kennen, elkaar leuk vinden en een hele tijd samen zijn. De kwow-like-trust factor werkt zowel in een privé als een zakenrelatie hetzelfde.

Wil je dus verkopen via FB Messenger en/of WhatsApp dan kan dit wel, maar dan zou ik eerst oprecht (!!!!) kennis maken met die persoon, mij in die persoon verdiepen, contact onderhouden en pas na een tijdje zeggen dat je wat voor die persoon kunt doen met jouw product.

Groetjes en succes met daten 😉
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.