Ik wil iets nieuws opzetten, waar start ik?

Ik wil iets nieuws opzetten, waar start ik?

De vraag van 2 juli 2019:

Ik wil iets nieuws opzetten naast mijn werk voor mijn baas. Een webwinkel lijkt mij goed te combineren met mijn vaste baan. Waar start ik?

Frederique – loonslaaf

Elke dag een idee

Het idee: een goede voorbereiding betaalt zichzelf terug

Leuk, een ondernemer in spe, daar hou ik van. Waar begin je? Als eigenaar van een webwinkel heb je veel te doen als je gaat (op)starten. Denk aan inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de techniek van je website, financiën regelen, keuze van artikelen en goede inkoopadressen vinden, verzendmateriaal en -methoden zoeken, foto’s van jouw artikelen en goede beschrijvingen en natuurlijk ook je zichtbaarheid en marketing.

Start van jouw avontuur is het doen van onderzoek en het maken van een plan. Onderzoek is een stap die (te) veel ondernemers overslaan. Kijk altijd eerst rond op internet wie er al wat verkoopt. Welke webwinkels verkopen soortgelijke of dezelfde producten? Wat doen zij wat jij ook graag wilt doen (en hoe goed doen zij dat) en wat vooral niet. Leren wat een ander in jouw ogen niet goed doet, zegt al heel veel over hoe jij het wél wilt doen. Hoe sterk is de concurrentie? Kan je daar nog wel de strijd mee aan? Zit men op jouw producten te wachten? Vraag het als je dit niet zeker weet (hou bijvoorbeeld een enquête via social media, dan bouw je direct een band op).

Naast dit onderzoek moet je ook onderzoeken hoe jouw baas er tegenover staat als jij voor jezelf gaat beginnen, check je contract met je baas of neem contact op met de HR-afdeling. Zo zonde als je van alles en nog wat in gang zet en in jouw arbeidsvoorwaarden staat dat dat niet mag.

Kortom: doe eerst onderzoek op heel veel vlakken voordat je ook maar iets in gang gaat zetten. Zet al je conclusies, vragen, ideeën op papier en maak dan je plan. Een goede voorbereiding betaalt zichzelf ALTIJD terug!

Groetjes en succes met je onderzoek!
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.