Ik word gek van chaos!

Ik word gek van de chaos om mij heen!

De vraag van 2 mei 2019:

Chaos! Ik word er GEK van!! Ik heb overal chaos om mij heen: thuis is er altijd wel wat te doen. De was, strijk, stofnemen, stofzuigen, we moeten weer bedenken wat we eten en dan is de keuken ook nog een troep. Dan heb ik een kantoorruimte waar het chaos is. In de tuin staat het onkruid een meter hoog daarom zit ik niet gezellig buiten. En dan heb ik ook nog honderden to do’s voor mijn klanten. Ik verzuip!! HELP!!

Tineke – diëtiste

Elke dag een idee (25)

Het idee: ga hakken!

Dat klinkt alsof er nu echt wat gedaan moet worden. Zo te lezen is je stress erg hoog door alles wat er nu op je bordje ligt. Mijn advies: ga hakken! Als je alles als één groot geheel blijft zien, dan weet je niet waar je moet beginnen. Door alles in kleine stukjes te hakken is het behapbaarder. En als je steeds kleine stukjes opruimt en wegwerkt dan zit er voortgang in, hoe klein ook. Die voorgang stimuleert je hopelijk en daardoor hou je het vol én creëer je ongemerkt vaak een nieuwe goede gewoonte.

Mijn idee: plan een weekje vrij in je agenda (je kunt per slot van rekening ook op vakantie dus waarom niet een opruimweek inplannen?). Of plan de komende weken een ochtend werken en een ochtend ruimen in. En hou die tijd ook echt voor het ruimen (lees: internet en telefoon uit)!! Maak een plan waar je mee gaat beginnen. Kamer voor kamer, kast voor kast, plantenbak voor plantenbak, bureaula voor bureaula. Maak een lieve planning voor jezelf: door het kleiner te maken (hakken) ben je ook sneller klaar, kun je genieten van het resultaat en kijk je uit naar de volgende klus. Is een deel klaar? Sta jezelf dan ook toe om ervan te genieten!

Kom je er zelf niet uit? Haal er dan hulptroepen bij! Een tuinman, een assistent, een schoonmaakster, je partner/moeder/zus/buurvrouw of een professional organizer. Ik heb er een stel in mijn netwerk, dus als je iemand zoekt dan hoor ik dat graag.

Succes ermee en hakse!

Groetjes,
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.