Ik zoek een alternatief voor een ebook

Ik zoek een alternatief voor een ebook!

De vraag van 27 maart 2019:

Iedereen adviseert mij om een ebook op mijn website te zetten. ‘The money is in the list’. Ik begrijp dat echt wel maar ik ben niet zo’n type van teksten en ebooks. Heb je een alternatief om op mijn website te zetten waar ik toch e-mail adressen kan verzamelen?

Karin – fotograaf

Elke dag een idee (1)

Het idee: een alternatief voor een ebook

E-mail adressen verzamelen van mogelijk geïnteresseerden is een goed marketinginstrument. Als deze geïnteresseerden eenmaal op je maillijst staan dan mag je ze namelijk vaker mailen met aanbiedingen en weetjes en is er een (grote) kans dat ze klant bij je worden. Klinkt logisch. Vaak wordt geadviseerd om een ebook te schrijven op het gebied van jouw expertise. Waar krijg je vaak vragen over, schrijf daar een ebook over. Maar wat als je niet zo’n schrijver bent? Wat als jouw potentiële klant niet zo’n lezer is? Mijn advies: zorg er altijd voor dat je weggever bij jou én jouw potentiële klant past.

Jij bent fotograaf en je biedt (online en offline) cursussen aan hoe je met je mobiel mooie foto’s kunt maken. Waarom maak je dan niet een gratis mini online cursus? In deze mini online cursus van bijvoorbeeld 5 lessen, geef je al een aantal waardevolle tips, tips die tijdens jouw cursus verder (en uitgebreider!) aan bod komen. Je laat wat foto’s zien voor en na: dus qua belichting, zoom, schaduw etc. Ik heb er geen verstand van, bij jou komen er vast wel ideeën op nu 😉  en waarschijnlijk heb je het materiaal al gewoon liggen.

Met deze gratis mini cursus kunnen mensen al direct zien en ervaren wie jij bent, hoe je werkt en hoe waardevol de informatie is die je geeft. Je geeft ze net voldoende informatie waar ze wat mee kunnen, maar voor meer moeten ze echt een betaalde cursus bij je volgen. Doe ze dan ook nog een leuk aanbod in je laatste les of e-mail en je hebt er misschien weer een betalende klant bij!

Oh, en let je wel op de AVG/GPDR regels voor mails?

Heel veel succes! Ik hoop dat je wat aan deze ideeën hebt.

Groetjes,
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.