Ik ben op zoek naar een persona. Heb je er één voor mij?

Ik ben op zoek naar een persona. Heb je er één voor mij?

De vraag van 29 maart 2019:

Ik heb een workshop gevolgd en daar werd mij steeds gezegd dat ik een persona nodig heb. Ik heb daar over nagedacht maar ik kan er geen bedenken. Heb jij een idee voor een persona voor mijn bedrijf?

Lisette

Elke dag een idee (3)

Het idee: de beste persona ben je zelf

Ja, natuurlijk heb ik nog een persona voor je in de aanbieding. Hoeveel wil je er? Ik kan er zo een paar 100 bedenken!

Probleem is dat je er he-le-maal niets aan hebt! Ik kan jouw persona niet bedenken, dat moet je toch echt helemaal zelf doen.

Even een stukje achtergrond informatie: een persona is een beeld van jouw ideale klant. Als je weet wie jouw ideale klant is dan kun je ál je diensten, producten, marketing en communicatie richten tot die ene persoon. Dan weet je dat jouw boodschap aankomt, dat die boodschap raakt en dat je met jouw teksten je ideale klant aantrekt. Hoe beter je die persona beschrijft, hoe groter de kans is dat je communicatie heel gericht is. Wat je in kaart brengt is bijvoorbeeld: geslacht, leeftijd, hobby, werk, gezin, sport, krant, tijdschriften, films, kleur, etc. etc.

Jouw persona staat dus voor een groep mensen die gemeenschappelijke kenmerken hebben en die jij het liefste helpt met jouw aanbod.

Ga dus na welke klant jij het liefste helpt. Wat zijn de kenmerken van deze ideale klant? Neem een klant voor ogen waar je helemaal blij van wordt en kloon deze persoon als het ware. Vaak kom je tot de conclusie dat jouw ideale klant erg op jou lijkt, jij hebt al dezelfde problemen, uitdagingen, wensen gehad én overwonnen. Met die kennis en kunde help jij dan anderen die daar nog mee worstelen.

Lijkt jouw ideale klant TOTAAL niet op jou, dan zal ik er nog goed over nadenken of dit jouw ideale klant wel is. Met mijn ervaring durf ik inmiddels wel te zeggen dat hoe meer jouw ideale klant op jou lijkt, hoe makkelijker je contact kunt maken met deze klant én hoe makkelijker de samenwerking gaat.

Succes er mee, ik hoop dat je jouw persona vindt.

Groetjes,
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.