Ik zoek inspiratie voor een nieuwe dienst

Ik zoek inspiratie voor een nieuwe dienst

De vraag van 28 maart 2019:

Ik heb nu bijna 20 jaar mijn praktijk waar ik mijn cliënten help om van hun burn-out en stressproblematiek af te komen. Dit doe ik in-house bij een aantal grote bedrijven en via mijn eigen praktijk aan huis. Nu is mijn agenda gevuld, al 20 jaar lang is het geen probleem voor mij om aan cliënten komen. Echter, mijn werk begint zo langzamerhand wel een beetje saai te worden. Ik zoek iets om naast óf zelfs in plaats van mijn huidige werk aan te bieden, maar ik heb geen idee! Ik blijf maar in rondjes draaien en kom er niet uit. Heb jij nog een spontaan idee voor mij?

Anoniem (gegevens bij mij bekend)

Elke dag een idee (2)

Het idee: zoek het avontuur op met je cliënten!

Allereerst mijn complimenten: al 20 jaar een goed gevulde praktijk, dat is echt heel bijzonder tegenwoordig. Vooral omdat ik zie dat je op zakelijk gebied niet veel doet aan online marketing (je website is al 12 jaar oud….zo zie ik ze -gelukkig- niet vaak meer 😉 ).

Wat ik wél online zie is dat jij een zeer sportieve man bent die graag het avontuur op zoekt. Ik zie je mountainbiken, tokkelen en op bergen staan! Een heel groot contrast, voor mijn gevoel, met jouw vrij statische werk (zitten praten met cliënten). Dus waarom combineer je jouw hobby niet met je werk? Ga met je cliënten aan de wandel, ga mountainbiken of daag ze uit om van de Euromast (of een ander hoog gebouw) te tokkelen. Organiseer een weekje naar de bergen voor jouw cliënten waarmee je ze het beste uit zichzelf laat halen, ze in beweging laat komen. Begin bijvoorbeeld met een klein groepje op de zaterdagochtend: nodig een aantal van jouw cliënten uit om mee te gaan wandelen in het bos, in de duinen of op het strand. Kijk hoe dat bevalt (voor jou en jouw cliënten) en ga daarna kijken of je dit kunt uitbouwen naar iets avontuurlijkere therapieën in de buitenlucht. Ook voor jouw in-house opdrachten kun je je opdrachtgever voorstellen om dit met een groepje medewerkers te doen. Misschien zelfs ter preventie van stressklachten?

Ik zag net wat voorbeelden op deze website: avontuurlijke dingen om te doen. 

Door het combineren van 1) waar je goed in bent met 2) waar je heel blij van wordt kun je hele leuke, nieuwe diensten bedenken. Diensten waar jouw klanten nóg meer van jou krijgen en die je waarschijnlijk nóg langer vol kunt houden.

Heel veel succes! Ik hoop dat je wat aan deze ideeën hebt.

Groetjes,
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.