Is Google mijn bedrijf interessant voor mijn vindbaarheid?

Is Google mijn bedrijf interessant voor mijn vindbaarheid?

De vraag van 12 juni 2019:

Laatst hoorde ik iemand zeggen dat ‘Google mijn bedrijf’ interessant is als je een eigen bedrijf hebt. Is dat zo? En zo ja, wat is het? Ik dacht namelijk dat Google alleen nog een zoekmachine is en Google + niet meer bestaat.

Victor – autodealer

Elke dag een idee (12)

Het idee: Ja, doen! Vandaag nog.

Google biedt heel veel verschillende diensten aan. De zoekmachine is natuurlijk de meest bekende functie. En de meest geliefde als je als ondernemer goed vindbaar bent en de meest gehate als jouw bedrijf amper vindbaar is.

Naast de zoekmachine had Google ook Google+, dit was opgezet als een soort social media kanaal. Helaas is dat geen succes geworden en is de stekker er inmiddels uitgehaald.

Google mijn bedrijf

Eén van de meest interessante diensten van Google voor ondernemers is Google mijn bedrijf. Een vermelding hierop zorgt ervoor dat jouw bedrijf BOVENAAN staat, in de rechterkolom, van de zoekresultaten. Met weergave van foto, telefoonnummer, website adres en nog veel meer. Het geeft dus een blokje GRATIS reclame. Het kost je een kwartier om het op te zetten en daarna heb je er heel veel baat bij.

Google mijn bedrijf

Google mijn bedrijf

Een pagina opzetten voor jouw bedrijf kun je hier doen: Google mijn bedrijf

Vul alle informatie zo compleet mogelijk in, voeg foto’s en logo toe, openingstijden, je website url, e-mail adres en telefoonnummer. Verwerk ook in de omschrijving zoveel mogelijk zoekwoorden waarmee jij gevonden wilt worden (hou het wel leesbaar anders wordt je bericht afgewezen).

Extra tip: zet jouw evenementen, producten en diensten, nieuwtjes, etc. er ook op. Dus hou deze pagina bij. Google houdt daarvan en beloont je met een nóg betere vindbaarheid. Maak Google mijn bedrijf je nieuwe vriend als je beter gevonden wilt worden. Je kunt ook aanpassingen verwerken via de app. Oh, en hierdoor is je bedrijf ook zichtbaar op Maps.

Oke, mijn enthousiasme is geloof ik wel duidelijk: gewoon doen dus!

Groetjes en nú controleren of jij er al op staat.
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.