Is vloggen goed voor je zichtbaarheid?

Is vloggen goed voor je zichtbaarheid?

De vraag van 2 april 2019:

Ik zie op social media steeds meer video’s voorbij komen van ondernemers, soms heel professioneel en soms ook heel amateuristisch (waar ik mij dan vreselijk aan irriteer). Werken die vlogs nou echt? Is vloggen goed voor je zichtbaarheid? Kan een slecht vlog ook het tegendeel veroorzaken namelijk dat iemand géén klant bij je wordt als je vlog niet aanslaat maar een blog wel?

Karin

Elke dag een idee (5)

Het idee: vlog op de manier die bij jou past, maar pas wel op!

Vloggen helpt zeker voor je zichtbaarheid. Jouw potentiële klant ziet al meer van jou en krijgt dan direct te zien wie je bent en hoe jij werkt. De know → like → trust factor werkt sneller met een vlog. Video’s worden qua zichtbaarheid ook beloond op social media. De algoritmes zijn namelijk zo ingesteld dat een video eerder wordt getoond dan een tekstbericht met foto.

Maar…als je het niet goed inzet dan kán het inderdaad tegen je werken!

Ik heb zelf een haat/liefde verhouding met vlogs. Ik scroll video’s die in mijn ogen niet goed zijn altijd snel door. Dat heeft dan te maken met de opname zelf (belichting, opstelling, achtergrond, etc.) die mij erg afleidt. Maar ook iets heel basis als de manier waarop iemand kijkt (een happy coach die echt heel treurig kijkt overtuigt mij niet) of praat (iemand die heel monotoon praat krijgt dan al direct het stempeltje saai). Daarnaast kan ik sneller lezen dan dat iemand kan praten en lees ik bijvoorbeeld liever de transcriptie (of een goed blog) omdat ik het geduld er niet voor heb om naar zo’n video van een paar minuten te kijken.Wat ik wél leuk vind om naar te kijken zijn achter de schermen video’s.

Het verschilt echter heel erg van persoon tot persoon, er zijn mensen die een groot deel van hun dag naar vlogs van anderen kijken en er zijn heel veel ondernemers die een groot deel van hun klanten via hun video’s krijgen.

Mijn advies/idee: zet een video alleen in als het bij jou past én als je het op de manier doet die bij jouw klant past. Kan het laagdrempelig? Dan kun je gewoon zelf via je mobiel aan de slag, al doe je dat wandelend door het bos of gewoon in jouw werkkamer. Werk jij voor kritische klanten? Zorg dan dat jouw vlogs van een zeer goede kwaliteit zijn, het liefst voorzien van ondertiteling én een transcriptie.

Succes er mee, ik ben benieuwd of we binnenkort jouw vlogs gaan zien.

Groetjes,
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.