015-2010466 mail@willeke.nl

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kan je leren ondernemen?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row gap=”20″][vc_column width=”2/3″ css=”.vc_custom_1553346932322{background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_column_text]

De vraag van 3 april 2019:

Ik ben de eerste in mijn familie die een eigen bedrijf gaat starten. Iedereen zegt tegen mij dat ik beter een goede baan kan zoeken, maar ik wil echt voor mezelf starten. Kan ik leren om een ondernemer te worden of moet je geboren zijn als ondernemer? Kan je slagen ook als je geen ondernemers-genen hebt?

Chantal

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”642″ img_size=”300×250″][/vc_column][/vc_row][vc_row gap=”20″][vc_column width=”2/3″ css=”.vc_custom_1553347032556{background-color: #fcfcfc !important;}”][vc_column_text]

Het idee: succes is goede voorbereiding + een passie + het volhouden

Als eerste: super leuk dat je voor het ondernemerschap wilt gaan! Stoer ook dat je dit gaat doen ondanks dat je familie je niet staat aan te moedigen.

Ja, in mijn ogen kan iedereen slagen als ondernemer. Als je een passie hebt en je wilt andere helpen met dat wat jij te bieden hebt, dan zou ik er zeker voor gaan. Ik weet niet of het ondernemers-gen bestaat. Ik zie zeer succesvolle ondernemers zonder ondernemers in de familie maar ook anderssom: kinderen van zeer succesvolle ondernemers die er zelf voor hebben gekozen in loondienst te gaan omdat het ondernemen ze niets lijkt.

Mijn idee: start met inlezen. Op internet kun je HEEL veel vinden over wat er bij het ondernemerschap komt kijken. Zo heb je gewoon te doen aan een aantal verplichtingen (boekhouding, belastingdienst, etc.) die je maar beter van tevoren kunt weten.

Daarna: maak een plan! Ik ben ervan overtuigd dat je meer bereikt met een goede voorbereiding. Zet dus op papier wat je wilt bereiken, hoe je dat denkt te bereiken, wie jouw klant is waar je voor wilt werken, welke problemen jij oplost, etc. etc. etc.  Een plan geeft focus, overzicht, motivatie, eventueel een onderbouwing voor banken als je een lening wilt, maar vooral: een houvast! En je bent natuurlijk altijd welkom voor een stuk begeleiding.

Ik wens je veel plezier en succes toe met jouw ondernemerschap.

Groetjes,
Willeke[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_udesign_recent_posts title=”Overige ideeën” num_posts=”5″ post_offset=”0″ num_words_limit=”13″ show_date_author=”” show_more_link=”yes” more_link_text=”Lees verder” show_thumbs=”yes” remove_thumb_frame=”” thumb_frame_shadow=”” default_thumb=”yes” post_thumb_width=”60″ post_thumb_height=”60″ class=”” category_id=”46″][/vc_column][/vc_row]