Kantoor of thuis werken?

Kantoor of thuis werken?

De vraag van 18 juni 2019:

Ik heb nu zelf een vraag. Werk jij vanuit huis of kantoor of op locatie bij een klant? En waarom is dat jouw werkplek?

Willeke

Elke dag een idee (5)

Mijn vraag aan jou!

Begin dit jaar heb ik besloten om het ‘anders’ te gaan doen. Ik wil meer ondernemen in vrijheid. Alleen nog maar de dingen doen waar ik gelukkig van word. Werken met klanten die bij mij passen en mij waarderen om wat ik doe en wie ik ben. Op een manier die bij mij past.

En bij die manier hoort op dit moment geen vast kantoor. Toen ik 15 jaar geleden begon met ondernemen vond ik het heel logisch om een ruimte te huren. Vooral vanuit praktisch oogpunt: onze zolder ontplofte al snel met onze voorraad (online kledingwinkel). En verder vond ik het niet fijn om steeds voor een fotoshoot de woonkamer te moeten verbouwen en leveranciers over de vloer te krijgen. Ook voor mijn online marketing bureau heb ik meerdere kantoren gehad.

Maar nu heb ik dus de huur van mijn vaste kantoor opgezegd. Ik huur 1x per week een heerlijke trainingslocatie en heb een postadres in Zoetermeer waar ik in de lobby met klanten af kan spreken cq een spreekkamer kan huren. Verder werk ik waar ik wil. Deze week in een vakantiehuisje waar ik ook 1 dag een coachingssessie heb met een klant én een intake in de buurt met een potentieel nieuwe klant.

De reacties die ik krijg als ik dit zeg zijn heel verschillend. Van ‘wat heerlijk!!, gelijk heb je’. Tot: “oh je stopt met je werk?” (nee, ik ga nog lang niet met pensioen) of  “kon je de huur niet meer betalen?” (gelukkig is dat nooit een issue geweest) of “maar dan ben je toch geen ondernemer meer??”. Alsof een kantoor gelijk staat aan succesvol ondernemerschap. En dat vind ik bijzonder. Ik ken zeer succesvolle ondernemers die heerlijk vanuit hun zolderkamer werken en ik ken ondernemers die in een groot kantoor werken en elke maand wakker liggen van de kosten van de huur van die ruimte.

Daarom mijn vraag aan jou: waar werk jij, heb je daar bewust voor gekozen en vind jij dat het hebben van een eigen kantoor gelijk staat aan succesvol ondernemen? En dus het niet hebben van een kantoor aan niet succesvol zijn?

Ik hoor graag van je!

Groetjes
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.