Kleuren combineren website

Kleuren combineren website

De vraag van 1 mei 2019:

Welke kleurcombinaties doen het goed voor een website? Ik heb een paars logo en wil deze kleur combineren met blauw, maar vaak gaat dat zo schreeuwen op een website. Zijn er standaard kleurcombinaties die het goed doen?

Annemieke

Elke dag een idee (24)

Het idee: zoek een mooie foto

Er zijn geen standaard kleurcombinaties die het goed doen voor een website. We kennen wel de psychologie van kleuren: de meeste kleuren roepen een bepaald gevoel op of staan ergens voor. Om in jouw kleuren te blijven: paars heeft iets koninklijks maar ook zweverigs/spiritueels en blauw staat voor zakelijkheid. Maar dat is echt op hoofdlijnen, vaak hebben combinaties weer een ander effect op mensen. Wat ik je in elk geval kan aanbevelen voor een website: hou het zo rustig mogelijk. Gebruik bijvoorbeeld 2 of 3 basis kleuren die mooi met elkaar combineren en 1 contrasterende kleur die je gebruikt voor knoppen/extra aandacht/een Call to Action.

Wat ik veel doe is een mooie foto/afbeeldingen zoeken waarbij ik een bepaalde sfeer voel die ik graag op een website tot uitdrukking wil brengen. Uit die foto haal ik dan 3 of 4 kleuren die mooi bij elkaar passen en die gebruik ik dan voor een website. Ik doe er wat voorbeelden bij in dit artikel ter inspiratie.

Succes ermee, ik hoop dat je mooie kleuren kan vinden!

Groetjes,
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.