Lokale zichtbaarheid voor een makelaar

Hoe kan ik de lokale zichtbaarheid voor een makelaar vergroten?

De vraag van 25 maart 2019:

Ik heb een klein makelaarskantoor, zonder personeel. In onze gemeente zijn 5 andere makelaarskantoren, allemaal vrij groot en al jaren een begrip in de regio. Als je nu op straat vraagt aan de mensen welke makelaars ze kennen dan zijn het altijd deze 5 en zelden wordt mijn naam/kantoor genoemd. Het is voor mij erg lastig op die manier om aan nieuwe huizen en klanten te komen. Hoe kan ik mijn zichtbaarheid vergroten?

Martin

Lokale vindbaarheid makelaar vergroten

Het idee om de lokale zichtbaarheid voor een makelaar te vergroten

Als makelaar (lokale ondernemer) kun je tal van marketinginstrumenten inzetten om je zichtbaarheid te vergroten, zowel online als offline. Het advies hierbij is: zoek de lokale bevolking én de collega ondernemers op! Het idee van vandaag richt zich op de wijkinformatie.

Mensen die op zoek zijn naar een huis zoeken vaak heel gericht naar bepaalde wijken. Door die informatie op je website te plaatsen vergroot je je vindbaarheid. Geef dus niet alleen informatie over de gemeente zelf (in mijn geval bijvoorbeeld Pijnacker) maar ook de verschillende wijken binnen die gemeente (Klapwijk, Tolhek, etc.). Op Allecijfers.nl vind je al ontzettend waardevolle informatie per wijk. Per pagina (bijvoorbeeld ‘Wonen in Klapwijk’) geef je bijzonderheden aan over deze wijk: de inwoners, de huizen, winkels, scholen, etc.

Zoek ook de bewonersverenigingen op. Vaak hebben zij een website met actualiteiten. Zet op jouw website ook een link naar hun site, misschien plaatsen zij dan een link naar jouw website. Een betaalde link (advertentie) is ook altijd te overwegen! Op de website maar ook in het plaatselijke wijkkrantje als er bijvoorbeeld een evenement is.

Heel veel succes! Ik hoop dat je wat aan dit idee hebt.

Groetjes,
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.