Mastermind groep

Mastermind groep

Napoleon Hill

Een Mastermind groep is niet iets nieuws.

Napoleon Hill beschreef het in zijn boek “Think and Grow Rich” ruim 100 jaar geleden al. Zijn beschrijving van een Mastermind: “De coördinatie van kennis en inspanning tussen twee of meer mensen die werken aan een bepaald doel in een geest van harmonie … geen twee geesten komen ooit samen zonder daardoor een derde, onzichtbare ongrijpbare kracht te creëren, die vergeleken met een derde geest, ook bekend als de meesterbrein”.

Het idee van de Mastermind werd geïnspireerd door Hill’s gesprekken met o.a. de zeer succesvolle zakenman Andrew Carnegie, die zijn hele fortuin en succes toeschreef aan zijn Mastermind groep.

Hoe werkt een Mastermind groep?

Een Mastermind groep is een groep gelijkgestemden die op regelmatige basis bij elkaar komen. Je kunt in deze groep, in alle vertrouwen, vragen en ideeën voorleggen. De groep is er om jou te helpen, om met (andere) ideeën te komen, om te toetsen, om kritisch opbouwend te zijn, om je op weg te helpen en je een spiegel voor te huden, je te introduceren binnen hun netwerk. En vooral: om je te laten groeien met jouw bedrijf én persoonlijk. Wereldwijd zijn er Mastermind groepen die miljonairs hebben ‘opgeleverd’. En vaak zitten zeer succesvolle ondernemers in een of meerdere Mastermind groepen.

De groep komt regelmatig bij elkaar. Er zit niets vrijblijvends aan: je spreekt een bepaalde frequentie met elkaar af en je bent er dan ook. Er is een vaste agenda en tijdens elke bijeenkomst is er één deelnemer die de ‘hot seat’ heeft; om die persoon draait het tijdens de bijeenkomst. Zijn of haar vragen staan centraal.

Tijd is een schaarste

Voor alle ondernemers is tijd een schaarste en wordt het vaak gebruikt als een excuus om vooral geen tijd te hebben voor dergelijke zaken als een Mastermind groep. Jammer. Ja, een Mastermind kost tijd. Dagelijks 10 minuten, wekelijks een uur en 1 dag per kwartaal. Dat is ook best veel. Maar wat krijg je daarvoor terug? Een groep waarmee je intensief samenwerkt, die jou kent en die jou oprecht verder wil helpen. Misschien wel een stel vrienden voor het leven. Partners in crime. Een groep ondernemers die jou verder kan helpen doordat ze jou kennen en het beste gunnen.

Door elkaar op regelmatige basis te spreken (en let op: een groot gedeelte gaat online, dus geen reistijd) leg je ook verantwoording af. Het is een stok achter de deur. Het motiveert je, het zet je in beweging, je gaat dingen ook écht doen! Dus eigenlijk levert het je tijd op. Je werkt effectiever en efficiënter. En je groeit. Op alle fronten.

Wil je mee doen aan een Mastermind groep?

Je bent van harte welkom! Ik zet per jaar een aantal groepen op en begeleid ze. Ik zorg voor de randvoorwaarden van de groep, zodat jullie in veiligheid en vertrouwen kunnen werken. Op hetzelfde niveau. Dus geen starters en ervaren rotten bij elkaar, want gelijkwaardigheid is belangrijk.

Ik ben zelf ook een actief onderdeel van de groep. Ik kom met mijn ideeën en suggesties, ik zoek dingen desgewenst uit en zet mijn netwerk voor je open. Ik bewaak afspraken, spreek je aan op acties die niet uitgevoerd zijn. Maar ook jij krijgt een actieve rol: per week is iemand anders de voorzitter en zit iemand anders op de hot seat. En dat bereid je voor. Alles om jouw Mastermind succesvol te maken. En de leden van jouw Mastermind.

Als je je committeert aan een groep dan houdt dat in dat je aanwezig bent. Dus elke dag een (klein) berichtje online in jouw beveiligde groep over wat je gaat doen c.q. hebt gedaan. Elke week zijn we een uur online bij elkaar. En elk kwartaal een dag (*per groep kan dit variëren) in levende lijven. Omdat elkaar zien, koffie of thee met elkaar drinken en samen wat eten ook belangrijk is.

Naast tijd kost een Mastermind ook geld. Geld voor de uren/dagen begeleiding, de randvoorwaarden, techniek, ruimte, etc. Ik heb zelf in groepen gezeten waar we per persoon ruim € 10.000 euro betaalden per jaar. Maar ik ken ook groepen waar je minimaal een ton nodig hebt om binnen te komen. En dan komen er vaak ook nog eens hoge kosten bij voor accommodatie, eten, etc.

Een Mastermind groep kost bij mij per maand € 225,- ex btw. en dus € 2.700,– per jaar. In een Mastermind zitten minimaal 5 en maximaal 8 ondernemers. Prijs is inclusief: online techniek, begeleiding, coördinatie, locatie met catering 4x per jaar. Als je je aansluit, dan ga je het aan voor de looptijd van 1 jaar. Daarna besluit je of je door gaat of ophoudt.

Overleggen of een Mastermind groep wat voor jou is?

Bel of mail mij dan vooral! Ik leg je graag meer uit en kijk dan ook direct of er een groep is waarbij je kunt aansluiten of dat we een nieuwe groep op gaan zetten. Om een match te kunnen maken verzoek ik je het onderstaande formulier in te vullen. En let op: je zit nergens aan vast. Gewoon heel vrijblijvend. Geen kleine lettertjes bij mij!

Intake formulier

Intake kennismaking groepsprogramma
Hoeveel omzet heb je de afgelopen 2 jaar (gemiddeld) gedraaid?
ps alles wat je deelt met mij blijft bij mij en zal ik nooit delen met anderen!
reCAPTCHA

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.