Hoe kan ik meer mensen op een laagdrempelige manier bereiken op een manier die bij mij past?

Hoe kan ik meer mensen op een laagdrempelige manier bereiken op een manier die bij mij past?

De vraag van 1 april 2019:

Ik schrijf voor en met zakelijke klanten en organisaties, maar ook heel persoonlijk voor particulieren. Superleuk en ik word er blij van. Het valt me op dat ik steeds meer vragen krijg van individuele mensen die hun verhaal willen (laten) schrijven, dat varieert van een biografie tot roman. Ze zoeken structuur, weten niet waar te beginnen en hoe ze het aan moeten pakken. Verder is het opvallend dat de ‘111 vragen als hulp bij het schrijven van een levensverhaal’ erg vaak gedownload worden. Ik wil mensen graag helpen met hun volgende stap zonder direct het hele boek voor ze te schrijven (want dat is arbeidsintensief en daardoor prijzig). Hoe kan ik meer mensen op een laagdrempelige manier bereiken op een manier die bij mij past?

Corinne Hamoen

Elke dag een idee (4)

Het idee: geef ze een stukje meer van jou

‘Hoe kan ik meer mensen op een laagdrempelige manier bereiken op een manier die bij mij past?’ In deze vraag zie ik 3 belangrijke onderwerpen:

  • meer mensen: dus niet 1 of 2 mensen die een boek willen schrijven, maar je wilt graag een grote(re) groep schrijvers ondersteunen.
  • laagdrempelige manier: dus niet allemaal 1op1 ondersteuning, want (zie eerste punt) meer mensen + allemaal intensief ondersteunen = geen tijd. Laagdrempelig houdt dan voor mij in dat je een werkwijze zoekt waarmee je een grotere groep schrijvers kunt ondersteunen zonder dat het je direct heel veel tijd gaat kosten én het jouw klanten heel veel tijd kost (= de optie het door jou te laten schrijven).
  • die bij mij past: en volgens mij is dat wél met persoonlijk advies en ondersteuning, met echte waarde en betrokkenheid.

Kortom: je wilt een grote groep schrijvers kunnen helpen waarbij ze wél heel veel waarde, advies en ondersteuning krijgen maar zij daar niet de hoofdprijs voor betalen en jij niet heel veel tijd kwijt bent met 1op1 gesprekken.

Mijn idee: zet een online training op waarbij je jouw schrijvers wekelijks bij de hand neemt met een les, een advies, een tip én een video waarin je die structuur biedt waar jouw klanten behoefte aan hebben. Toen ik mijn boek aan het schrijven was ben ik begonnen met een inhoudsopgave en op basis van die (voorlopige) hoofdstukken heb ik onderwerpen bedacht, mensen die ik wilde interviewen, stukken die ik nog moest lezen. Dus een opbouw, een structuur dus waarmee ik mijn boek heb opgebouwd inclusief planning. Als jij die structuur stap voor stap uit kunt leggen aan jouw klanten met daarbij wekelijks een extra tip, een duwtje in de goede richting, een aanmoediging en een schop achter de achterste, dan denk ik dat je een grote(re) groep schrijvers heel goed kunt helpen.

Bied daarnaast nog wat extra diensten zoals persoonlijke 1op1 adviesgesprekken (kan online, scheelt weer reistijd voor allebei) en dan heb je je persoonlijke betrokkenheid er ook bij. En bied bijvoorbeeld aan dat je een hoofdstuk/alinea/inhoudsopgave meeleest als deze klaar is.

Dus online training + 1op1 gesprekken + meeleesservice en eventueel tekstredactie voor wie daar behoefte aan heeft.

Kan je wat met dit idee? Succes er mee in elk geval!

Groetjes,
Willeke

1 Reactie
  1. Ja, hier kan ik zeker wat mee. Nu nog uitvoeren 😄

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.