Mijn doelgroep is niet geinteresseerd in blogs. Wat dan wel?

Mijn doelgroep is niet geïnteresseerd in blogs. Wat dan wel?

De vraag van 16 april 2019:

Ik vind het fijn om te schrijven over mijn zienswijze op mijn vakgebied. Mijn doelgroep is daar ook in geïnteresseerd. Nu vraag ik mij echter af of een ‘blog’ de lading dekt, ik heb daar toch een heel erg persoonlijk verhaal bij in gedachten en dat is het niet. Ook is mijn doelgroep daar zeker niet in geïnteresseerd. Hoe ga ik mijn verhalen dan toch aanbieden?

Henk, adviseur in personeelsmanagement

Elke dag een idee (15)

Het idee: spreek de taal van jouw doelgroep

Allereerst: gefeliciteerd met je keuze om te gaan schrijven over jouw vakgebied! Ongeacht hoe je het noemt, ik word altijd heel blij als ondernemers gaan ‘bloggen’. Het is namelijk op meerdere fronten zeer belangrijk: Google vind hierdoor sneller de weg naar jouw website maar nog belangrijk is dat je contact maakt met jouw doelgroep. Jouw doelgroep ziet en leest direct hoe jij ergens over denkt. De know → like → trust factor schiet hierdoor omhoog.

Het woord ‘bloggen’ spreekt jou niet aan en je het idee hebt dat dit ook het geval is bij jouw doelgroep. Weet je dit zeker? Heb je dit al een keer gevraagd aan jouw doelgroep? Nooit zo maar aannemen dat het zo is!
Wat je kunt doen is 1) het navragen bij jouw doelgroep. Er zijn vast wel mensen in je omgeving die tot jouw doelgroep behoren die je het kunt vragen. Als je ze dan toch spreekt kun je direct vragen waar zij geïnteresseerd in zijn. Dit levert dan weer direct input voor een volgende verhaal. 2) sluit de terminologie en taalgebruik zoveel mogelijk aan bij jouw doelgroep. In plaats van blog kun je bijvoorbeeld spreken over ‘artikel’. Maar je kunt ‘m ook creatiever maken: ‘Mijn mening’, ‘HR-zaken’, ‘Henk’s Raad’. Met jouw voornaam heb je al de H te pakken van jouw HR werkveld. Dus verzin iets creatief met de R en je hebt direct een leuke woordspeling die mensen triggerd.

Succes er mee, ik hoop dat het vinden van een andere naam de voortgang van jouw schrijven niet in de weg staat!

Groetjes,
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.