Op vakantie zonder wifi?!

Op vakantie zonder wifi?! Help!!

De vraag van 28 mei 2019:

Mijn echtgenoot heeft mij verrast met een weekje vakantie naar een bounty eiland. Heerlijk zou je zeggen. Wuivende palmbomen, witte stranden en de hele dag niets doen. Maar….er is geen bereik, geen 4G, geen wifi! Ik ga al hyperventileren bij het idee alleen al dat ik mijn mail niet kan checken! Dit is toch erg he? Wat kan ik voorbereiden om toch met een gerust hart op vakantie te gaan?

Ineke – e-coach

Elke dag een idee (2)

Het idee: kwestie van afstand nemen

Oef, ik ga maar geen preek houden over verslaving, loslaten ed. Je hebt zelf waarschijnlijk ook al door dat dit heftig klinkt als je je bedrijf én het online zijn niet 1 weekje kunt loslaten.

Een idee is dat jij thuis blijft en ik met jouw partner naar dat bounty eiland ga. Mocht jouw man niet willen, dan kan ik die van mij wel bereid vinden denk ik 😉

Een ander idee is van tevoren wat zaken regelen. Zoals een mail sturen naar je (actieve) klanten dat je die week afwezig bent. Mocht je klanten hebben die emotionele steun nodig hebben (ik weet dat dat geldt voor bepaalde therapeuten) dan kun je altijd doorverwijzen naar een collega. Per slot van rekening kan de huisarts dat ook!

Verder kun je een out-of-the-office instellen op je mail. Hou wel rekening ermee dat zo’n standaard antwoord vaak alleen wordt gestuurd als je mailprogramma open staat. Beter is deze melding rechtstreeks op de mailserver in te stellen. Vraag je hostpartij eventueel om hulp daarbij.

Je kunt ook een afwezigheidsmelding plaatsen op je website en social media. Maar hou daarbij wel rekening dat inbrekers ook meelezen! Dus heb je een kantoor aan huis dan zou ik dat zeker NIET doen!

Voor webshop eigenaren die tijdens een vakantie geen bestellingen kunnen opsturen: zet in het bestelproces dat je uitlevert vanaf datum X, dat voorkomt heel veel vragen en irritatie bij bestellers.

Heel veel meer kun je niet doen. Behalve het loslaten en genieten van je vakantie!

Groetjes en mocht je toch gaan voor mijn 1e idee: ik pak alvast mijn koffer.
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.