Opstarten na de vakantie

Opstarten na de vakantie

De vraag van 2 september 2019:

We hebben een heerlijke vakantie gehad, lekker bijgekomen en mooie dingen gezien. In de vakantie heb ik heel weinig aan mijn werk gedaan. Vandaag is alles weer lekker naar school. Tijd voor actie! Maar waar begin ik mee? Eigenlijk ben ik moe, heb ik geen zin, futloos. En dat na de vakantie! Hoe kom ik weer op gang?

Marlies – VA

Elke dag een idee 2

Het idee: koffie + plannetje

Ja, ik denk dat we dat allemaal wel herkennen. In de vakantie zit je in een ander ritme. Ook al werk je wel in de vakantie door, je zult vaak merken dat je nét wat later begint, nét wat later naar bed gaat, nét een wijntje meer drinkt op dat gezellige terras en nét wat vaker lekker de deur uit gaat. En dan is het maandag, de wekker loopt weer vroeg af, iedereen is van alles kwijt, lunches, schooltassen, schoenen. Help!

En dan is het maandag 9.30 uur. Alles is de deur uit, jij zit op je kantoor. En hoe kom jij dan weer in het ritme? Nou, start met een kop koffie (of thee) en ga eerst even lekker zitten. Pak je plan voor 2019 erbij. Wat was je van plan, wat heb je al bereikt de eerste helft van het jaar. Wat staat er op de planning voor de komende weken en maanden? Welke afspraken staan er al in je agenda?

Zet eerst alles even op een rijtje wat je ook al weer aan het doen was vóór de vakantie. En tot welke inzichten ben je tijdens de vakantie gekomen? Waarom bel je niet eerst die hele leuke klant of collega op om mee te starten? Zij/hij is ook net terug van vakantie en heeft ongetwijfeld ook opstartproblemen. Lach er samen om, bespreek jouw plannen en die van hem/haar. En dan ga je eerst de mail wegwerken, je agenda goed inplannen en 2 acties voor deze week inplannen om te doen. Rustig aan beginnen! Vandaag nog even geen druk of stress. Hou dat vakantiegevoel nog even vast. Maar ga wel wát doen 😉

Groetjes en bel maar als je even wilt kletsen (uhm, niet allemaal tegelijkertijd, want ik heb wel wat afspraken voor vandaag in mijn agenda staan).
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.