Proud to be a slashie!!

Proud to be a slashie!!

Een slashie?

Ja, je leest het goed, ik ben een slashie. Klinkt misschien wat ordinair maar dat is het niet. Een slashie staat voor iemand die zich bezig houdt met meerdere dingen. Het komt van het slash / teken. Vooral op LinkedIn kom je ze tegen: acteur/fotograaf/bakker/uitvaartondernemer.
Tijden lang werd tegen ondernemers gezegd: FOCUS!! Pas als je je op één taak, beroep of expertise focust, dán is het duidelijk voor je klanten wat je doet en kun je succesvol worden. Ik ben het daar mee eens overigens, als je teveel dingen doet die je aandacht vragen en als die zaken dan ook nog eens heel verschillend zijn dan is het ook niet meer duidelijk voor je klanten. En voor jezelf. Je tijd en aandacht is teveel verdeeld en daardoor maak je niets goed af. Is de theorie in elk geval.

Waarom dan toch een slashie?

Omdat je soms kennis en kunde hebt van meerdere dingen. Of omdat je je snel verveelt. Of omdat je verschillende diensten aan kunt bieden die wel vallen binnen dezelfde expertise. In mijn geval: ik heb verstand van ondernemen en ben een projectmanager. Ik kan hierdoor goed regelen en heb snel overzicht van wat er moet gebeuren. Daarnaast heeft online mijn interesse en weet ik hoe je dat voor je kunt laten werken.
Met Mijn Gereedschapskist kan ik die ondernemers helpen om online marketing slim in te zetten. Met Willeke.nl kan ik die ondernemer persoonlijk helpen in zijn of haar ondernemerschap, ik bied overzicht en een gerichte aanpak. Voor iemand die mij niet kent ziet een / teken staan en ziet misschien niet direct de onderlinge samenhang terwijl het voor mij heel duidelijk is.

Zijn jouw slashes logisch?

Als je een slashie bent dan is het belangrijk om het logische ervan duidelijk te maken voor jouw klanten. Iemand die overdag werkt in een winkel kan best een acteur zijn in de avond. Heel logisch. Iemand die maandag t/m woensdag op kantoor werkt en donderdag/vrijdag als cliniclown heeft ook een heel logische verdeling van taken. Een ondernemer die meerdere diensten aanbiedt waarvan het logische verband niet direct duidelijk is voor zijn of haar klanten, heeft wat te doen. Wees duidelijk over wat je allemaal doet en waarom het voor jou heel logisch is. Dat het ook niet ten koste gaat van de aandacht die je hebt voor de verschillende diensten.

Van PASSIE naar SLASHIE

Doe jij wat je graag wilt doen en verdien je daar je geld mee? Super. Maar ‘knaagt’ er nog iets wat je éigenlijk ook nog eens zou willen doen, willen uitproberen, willen uittesten? Doe het dan! En nee, ga nu niet direct stoppen met jouw werk, dan sta je straks zonder inkomsten en krijg ik de schuld ? Nee, ga proberen tijd vrij te maken voor dat ene, dat spannende, die ene droom, dat ene idee. Ga er voor, al is het maar 2 uur per week. Ga het uitwerken, wat zou het inhouden als je het gaat doen? Heb je de kennis en kunde? Moet je er nog wat voor leren? Of ga je het gewoon opzetten en daar een deel van je energie insteken.

Weet je jouw plannen al of zijn deze nog niet helemaal duidelijk? Geef je dan op voor de 1-daagse workshop “van DROOM naar PLAN (en actie)”. Dan gaan we met jouw plannen aan de slag.

Liefs,

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.