Social media zelf doen of uitbesteden?

Social media zelf doen of uitbesteden?

De vraag van 22 mei 2019:

Ik heb het al zo druk, en nu moet ik mij ook nog zakelijk bezig houden met social media om aan nieuwe klanten te komen. Wat adviseer jij: zelf doen of kan ik het ook uitbesteden?

Anita – zorgcoach

Elke dag een idee (40)

Het idee: besteed je tijd zo effectief en efficiënt mogelijk

Bij de keuze voor zelf doen of uitbesteden (en dat gaat veel breder dan alleen social media!!) maak ik altijd een keuze op basis van drie aspecten:

  1. Vind ik het leuk om te doen, heb ik er Affiniteit mee?
  2. Heb ik er Tijd voor?
  3. Heb ik Geld om het uit te besteden?

Deze drie zijn voor mij altijd doorslaggevend. Dus in jouw geval:

  • Heb je er geen affiniteit mee en ook geen geld om het uit te besteden, dan moet je het zelf doen, maar dan slim. Dus in minder tijd, zo efficiënt mogelijk.
  • Heb je er geen affiniteit mee maar wel het geld om uit te besteden: dan levert het je tijdswinst op wanneer je het uitbesteedt.

In het eerste geval (zelf doen): kijk hoe je het het slimst aan kunt pakken. Door bijvoorbeeld 1x per week (of 1x per maand) ervoor te gaan zitten en dan alles in 1x inplannen. Dan hoef je er niet elke dag aan te denken (en tegenop te zien) maar plan je het werk gewoon in. En zie het ook gewoon als werk! Werken aan je bedrijf is namelijk net zo belangrijk als werken in je bedrijf.

In het tweede geval (uitbesteden): zoek goed naar een partner die past bij jou en jouw werkwijze. Er zijn aanbieders die het voor 50 of 100 euro per maand doen, maar dan krijg je vaak hele algemene berichtjes. Wil je iemand die met je meedenkt over de inhoud en strategie, die zelfstandig nieuwe berichten bedenkt en die jouw bedrijf(svisie) kent, snel eigen maakt en deelt, dan betaal je er meer voor. Maar waarschijnlijk is het resultaat dan ook beter. Maak afspraken over werkwijze, controle van berichten, wie reageert op reacties, welke kanalen, aandachtspunten per maand, verwachtingen, etc.

Groetjes en succes met je keuze!
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.