Teveel ideeën, te weinig tijd!

Teveel ideeën, te weinig tijd. Wat nu?

De vraag van 30 april 2019:

Ik heb teveel ideeën! Ik zie overal kansen en mogelijkheden, er is zoveel mogelijk om je geld te verdienen en om leuke dingen te doen. Maar ik heb geen tijd om alles op te pakken. Wat doe ik daar mee? Is er een knop waarmee ik al die ideeën die opkomen in mijn hoofd uit kan zetten?

Bert – grafisch ontwerper

Elke dag een idee (23)

Het idee: ga puzzelen!

Goh, dat ken ik nou helemaal niet, elke keer zo veel ideeën 😉 Heel herkenbaar Bert, ik zie ook steeds kansen en mogelijkheden en ik word daarnaast ook nog eens heel chagrijnig als ik steeds hetzelfde moet doen, dus dan komen ook die ideeën/afleidingen vaak snel(ler) op.

Mijn idee: probeer een focus aan te brengen in wat je doet. Een stabiele basis dus als het ware waarop je alles kunt bouwen. Zie het als puzzelen: de randjes bieden de focus. Een idee buiten die rand is niet logisch. Binnen die rand/focus kun je leuke ideeën vorm geven. Dus om door te gaan met puzzelen: je kunt bezig zijn een tijd met het gras, maar een keer naar de lucht of bomen te gaan is ook geen probleem. Op die manier blijft het wel duidelijk wat je doet (het is één geheel) maar kun jij je vrijelijk bewegen en ideeën uitwerken. Schrijf je ideeën ook vooral op als je er op dat moment geen tijd voor hebt. Of schrijf elke dag een idee in een soort blogvorm 😉

Succes ermee, laat ons vooral van jouw creatieve ideeën genieten!

Groetjes,
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.