Training Energiewerk voor trainers en coaches

Werken met energie voor trainers en coaches

Coaches en trainers werken met mensen, 1op1 of in groepen (groot of klein). In deze samenwerking heb je te maken met de energie van de ander waarvan je je vaak niet bewust bent maar die jou wel kan beïnvloeden. Herken je bijvoorbeeld:

  • Je voelt je direct op je gemak bij de één terwijl van de ander je nekharen overeind gaan staan. En dat zonder een woord gesproken te hebben met elkaar.
  • In een groep kan er één deelnemer zitten die heel bepalend is voor de hele groep en daarvoor ook voor het verloop van jouw training.
  • Een coachee waar je een goed gesprek mee hebt maar waar je na afloop bekaf van bent. Of waar je juist heel veel energie van krijgt.

Dat heeft allemaal te maken met de energie van de één in combinatie met de ander(en).  In een groep versterken al die energieën elkaar en kun jij daar als trainer of coach mee te maken hebben én last van hebben. Het gaat dan om zaken die je niet direct kunt zien, die niet uitgesproken worden maar die wél gevoeld worden. En die de anderen beïnvloeden. En daarmee de samenwerking, de training, het coachgesprek.

Wat is energie

Ik heb tal van beschrijvingen gelezen over wat energie is. Alles is energie, klopt, geloof ik direct, maar is nog steeds niet heel erg concreet. Mijn definitie van energie is : “die trillingen die in en rondom ons aanwezig zijn die je (vaak) niet met het blote oog kan waarnemen maar die wel van invloed zijn op ons gedrag, humeur en gezondheid.”

Zie iedere deelnemer in een training als een molen: als iedereen naar rechts draait en één deelnemer naar links dan gaan de luchtstromen ineens anders, ze botsen. En dat gebeurt ook letterlijk en figuurlijk met de deelnemers.

Doel van deze training

In deze training ga ik je leren hoe je:

  1. Energie kunt voelen, ervaren en herkennen.
  2. Energie van anderen kunt kwijt raken zodat je niet bekaf bent aan het eind van de dag.
  3. Ruimtes qua energie kunt voorbereiden op een training of gesprek.
  4. Energie van anderen en jezelf kunt afschermen zonder dat zij óf jij het contact verliest met de ander(en).

Aanpak van deze training

Deze 2-daagse training leert je op een andere manier te kijken, voelen en ervaren.

Is het zweverig? Ja en nee. We gaan werken met energie en dat kun je als zweverig ervaren. We gaan ook een paar keer een meditatie doen. Maar bovenal gaan praktisch aan de slag met leuke oefeningen om het heel concreet te maken. Ik ben niet al te zweverig, heb beide benen heel stevig op de grond en werk graag met humor.

Omdat ik al decennia voor (grote) groepen sta maar ook 1op1 met mensen werk, weet ik waar ik het over heb. Ik kon in het verleden echt een ruimte binnen lopen en mij binnen een seconde heel naar voelen. Het liefst ging ik dan direct weg. Wat lastig is als je daar een training of presentatie moet geven! Ik heb geleerd hoe ik de energie van die ruimte, de deelnemers en mijzelf kan ‘richten’ zodat ik mij volledig kan concentreren op hetgeen ik daar kom doen. Zonder er uitgeput van te raken!

En dat is precies waar we die twee dagen mee aan de slag gaan.

Programma

Tijdens de eerste dag gaan we energie voelen. Je gaat zowel energie zenden als ontvangen en het verschil ervaren binnen een groep en binnen tweetallen. Vervolgens gaan we leren hoe we die energie kunnen afvoeren. Op die manier blijft het niet aan jou ‘hangen’ en raak je ook veel minder vermoeid na een hele dag coachen of trainen. Tot slot leer ik je hoe je een energiescherm kunt opzetten om jezelf af te schermen.

De tweede dag gaan we werken met kleuren, ruimtes en anders draaiende molens. En we laten onze innerlijke krijger los!

Beide dagen gaan we vooral veel oefenen en ervaren. Met heel veel aandacht, serieus aan de slag maar ook met heel veel gelach. Met lekker eten en drinken. En als het weer het toelaat ook lekker buiten bezig zijn in onze landelijke omgeving in Pijnacker.

Praktische informatie

Data: 26 november en 3 december 2019 OF 21 en 28 januari 2020
Tijd: van 9.30 uur tot 16.30 uur.
Locatie: Pijnacker (in mijn trainingsboerderij). Goed aan te rijden met auto, gratis parkeren. Landelijk gelegen. Kom je met openbaar vervoer? Laat me dit dan weten, dan zorg ik voor een lift vanaf het metrostation in Pijnacker.
Catering: wordt voor gezorgd. Voor ieder wat wils.
Kosten: voor deze 2 dagen betaal je € 650,– ex btw.
Aantal deelnemers: maximaal 8.

Wil je eerst even overleggen of deze training wat voor jou is? Bel of mail me maar, dan kijken we daar samen even naar.

[product id=”1582″]

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.