Typische vakantieklussen voor ondernemers

Typische vakantieklussen voor ondernemers

De vraag van 27 juni 2019:

Oh shit, de vakantie zit er weer aan te komen! Zes hele weken dat de kinderen vrij zijn en dat er natuurlijk geen werk is. Geen omzetten en niets te doen. Heb je tips hoe ik de vakantie overleef?

Monique – naschoolse begeleiding

Elke dag een idee (18)

Het idee: er zijn maar weinig mensen 6 weken vrij

Ik moet altijd denken aan een verhaal over een autoverkoper. De baas haalde 3 van zijn verkopers aan het eind van de vakantie bij zich voor overleg. Hij vroeg waarom nummer 1 zo weinig had verkocht. “tja, de vakantieperiode he? Mensen komen wel kijken maar niet kopen in de vakantiemaanden, dat is algemeen bekend”. Nummer 2 had exact hetzelfde excuus waarom hij zo weinig had verkocht. Verkoper 3 daarentegen had een record omzet gedraaid. Zijn reactie “niemand heeft mij vertelt dat je tijdens de vakantie slecht verkoopt, dus ik heb gewoon doorgewerkt”.

Ik ken maar weinig mensen die 6 weken vrij zijn. Oke, het is rustiger maar juist dat schept vind ik een band tussen ondernemers. Ik merk de afgelopen jaren dat je elkaar dan meer opzoekt. De leukste samenwerkingen en creatieve workshops zijn ontstaan tijdens een ijsje op het strand of een verkoelende thee op het terras. Het is dan ook bij uitstek de periode om op te ruimen, orde te scheppen in chaos, plannen uit te werken en trainingen ed voor te bereiden voor de periode vanaf september.

Daarom heb ik besloten om vanaf 22 juli mijn 6 weken to do acties weer actueel te maken. Een paar jaar geleden heb ik 6 weken lang elke dag een to do gegeven. Dingen om te doen tijdens de vakantieperiode voor je bedrijf, voor jezelf. Soms in 5 minuten te doen, soms mijmerend op het strand of soms even een dagje buffelen om het af te krijgen. Heb je zelf nog tips? Stuur ze maar door, ik neem ze graag op.

Groetjes en veel zomerhitte plezier alvast gewenst,
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.