VA, PA, BA, BC?

VA, PA, BA, BC? Welke naam is het duidelijkst?

De vraag van 17 april 2019:

Ik ondersteun te drukke ondernemers door werk uit hun handen te nemen. Nu kennen heel veel mensen de termen die daarvoor gebruikt worden niet. Zoals een Virtueel Assistent (VA), Personal Assistent (PA), Business Assistant (BA) of Business Consultant (BC). Welke naam is het duidelijkst voor mijn klanten?

Conny, VA, PA, BA of BC

Elke dag een idee (16)

Het idee: benoem het resultaat niet de functienaam

Door de opkomst van internet en de mogelijkheid om op afstand te werken, zijn er ook heel veel functies bijgekomen. Had je vroeg een secretaresse in het kamertje naast je zitten, tegenwoordig heb je een virtueel assistent die werk uit je handen neemt vanuit haar eigen kantoor of vanuit huis (waar dat huis dan ook staat in de wereld). De online ondernemers zijn termen als een VA wel gewend. Maar ondernemers die hier niet in thuis zijn zullen absoluut niet begrijpen wat jij doet als je het over jezelf als een VA, BA, PA of BC hebt.

Stop dus ook om jezelf in zo’n hokje te willen plaatsen. Jij bent de partner voor te drukke ondernemers! Jij helpt weer om orde in de chaos aan te brengen, neemt regelwerk uit handen, bent steun en toeverlaat, etc. etc. Waar ligt bij jou de nadruk op? Maak daar dan een eigen term van.

Wat je ook bedenkt: laat de terminologie aansluiten bij jouw ideale klant. Is dat een ondernemer die niet erg thuis is op internet, praat dan liever over secretaresse, persoonlijk assistent, ondersteuner, etc. Dan begrijpt die klant direct wat je doet. Benoem vooral het resultaat (een opgeruimd kantoor is een opgeruimd hoofd, jouw afspraken regel ik voor je, geen chaos meer ik neem je werk uit handen, jij kunt ondernemen dan doe ik de rest, etc. ) dan hoef je het nooit meer te hebben over de functienaam die daar aan vast hangt.

Succes er mee, ik hoop dat je de terminologie los kunt laten.

Groetjes,
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.