Vakantiewerk week 1

Vakantiewerk week 1

Vakantieklussen week 1

Komkommertijd? Niet voor een ondernemer. Ook al zijn de kinderen vrij en is jouw klant op vakantie en mag je zelf ook lekker op het strand of bij het zwembad zitten, een ondernemer is altijd aan het werk. Al is het maar in gedachten.

Tijdens 14 dagen complete rust en ontspanning kan je IQ met 20 punten zakken! Overigens zakt het IQ bij mannen nog sneller door naar vrouwen in bikini te kijken en koud bier te drinken. Zaak dus om die hersenen aan het werk te houden.

De komende 6 weken geef ik je elke week 7 tips om te doen in deze vakantieperiode. Voor elke dag iets te doen gedurende de komende 6 weken vakantie (6 x 7 = 42 tips dus). Opruimen, plannen maken, zaken uitwerken en voorbereiden: nu heb je 6 weken de tijd om er voor te gaan zitten.

Locatie voor het uitvoeren van deze 42 dingen mag je zelf bepalen: in de tuin, aan het zwembad, op een tropisch eiland, op de camping of gewoon op je werkplek. Laat je me weten waar je mee aan de slag bent en vooral waar je dit doet? Foto’s zijn welkom! Als is het maar om in de vakantiestemming te komen.

vakantiewerk week 1

Vakantiewerk week 1

  1. Verzamel alle visitekaartjes die je de afgelopen tijd hebt gekregen en nodig iedereen met een persoonlijk berichtje uit via Linkedin. Zet in de uitnodiging ook een leuke tekst om binnen te komen bij iemand: als je het kaartje al een half jaar hebt liggen kan het vreemd overkomen als je nu pas een uitnodiging stuurt. Wees creatief met je uitnodiging! Je valt op, komt weer onder de aandacht en je vergroot je netwerk in no time!
  2. Google jezelf en jouw bedrijf eens. Kom je overal de meest recente profiel foto tegen? Zo nee, pas deze dan aan.
  3. Als je tijdens het Googelen naar jezelf sites tegen komt waar je liever niet (meer) wilt staan, zorg dat je er van verwijderd wordt. Sta je met ongewenste informatie op internet en je krijgt geen medewerking om het eraf te halen? Je kunt Google vragen om deze informatie te verwijderen. Klik hier: informatie verwijderen uit zoekresultaten van Google.
  4. Schoon oude berichten (website, blog, social media) op als ze niet meer relevant zijn of herplaats ze naar boven als ze nog steeds actueel zijn. Zo breng je oude berichten weer even onder de aandacht van mensen die jou misschien voorheen niet volgenden of over het bericht heen hebben gelezen. Geef goede berichten een kans 2e kans.
  5. Maak een top10 lijst van jouw ideale klanten waar je de 2e helft van 2019 graag een opdracht voor zou willen doen. Zoek op internet (bijv. LinkedIn) wie binnen dit bedrijf jouw aanspreekpunt zou kunnen zijn en zoek naar 1e en 2e lijns contacten. Die kunnen jou in contact brengen met dit bedrijf cq deze persoon! Plan dit voor jezelf in na de vakantie, bijvoorbeeld 2 klanten per maand?
  6. Stuur een aantal (minimaal 5) van jouw beste, leukste klanten een postkaart (zo’n ding waar je een postzegel op moet doen). Gewoon om even een fijne vakantie te wensen.
  7. Lees elke week 1 of meer pagina(‘s) van jouw website grondig door: klopt alles nog, ben je het eens met wat er staat, zijn er aanpassingen nodig? Verzamel al deze aanpassingen en stuur ze naar jouw website beheerder of pas ze direct zelf aan als je dat kunt.

Groetjes en geniet van je vakantie!
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.