Vakantiewerk week 2

Vakantiewerk week 2

Vakantieklussen week 2

Komkommertijd? Niet voor een ondernemer. Zes weken lang geef ik je elke week 7 vakantie-klussen-voor-ondernemers. Voor elke dag iets te doen gedurende de 6 weken vakantie (6 x 7 = 42 tips dus). Opruimen, plannen maken, zaken uitwerken en voorbereiden: nu heb je 6 weken de tijd om er voor te gaan zitten.

Locatie voor het uitvoeren van deze 42 dingen mag je zelf bepalen: in de tuin, aan het zwembad, op een tropisch eiland, op de camping of gewoon op je werkplek. Laat je me weten waar je mee aan de slag bent en vooral waar je dit doet? Foto’s zijn welkom! Als is het maar om in de vakantiestemming te komen.

Elke dag een idee (6)

Vakantiewerk week 2

8.Reorganiseer je werkplek: verschuif je bureau naar een andere plek, ga eens op een andere plek zitten, schuif wat met kasten. Soms geeft een andere omgeving weer inspiratie voor nieuwe dingen en die andere omgeving kun je zelf heel makkelijk maken!

9. Koop eens wat nieuws voor in jouw werkplek: een plant, een schilderij, een bos bloemen, iets bijzonders en zet dit op een mooie plek zodat je het elke dag ziet en van kunt genieten. Dat maakt het wat minder erg dat jij zit te werken terwijl anderen vakantie aan het vieren zijn vandaag.

10. Maak een back up van alle gegevens op jouw computer mocht je dit niet regelmatig doen. Vraag is waarom je dit niet regelmatig doet en wat er gebeurt als je al jouw gegevens ineens kwijt bent…Dit is vooral heel erg belangrijk als je nog niet in de cloud werkt.

11. Gooi je verwijderde email eens echt weg. Deze mailbox blijkt vaak duizenden mails te bevatten. Dat vind je hostpartij vooral ook fijn als je je mail ophaalt via IMAP (dan blijven mails namelijk op de server staan).

12. Gooi je verzonden mails van voor juli 2018 weg. Waarschijnlijk ga je er niets meer mee doen. Maak voor de zekerheid eerst een back up.

13. Ga online zoeken naar een boek om jouw vakkennis te vergroten, iets om in door te groeien of wat jou helpt met je bedrijf. Bestel/koop dit boek en plan een paar dagen echt helemaal in om te gaan lezen. Heerlijk ouderwets in een boek, onder de parasol, met een koude cocktail.

14. Test je pitch nog voordat je op vakantie gaat: vraag je kinderen, oma, buurvrouw of –man of ze begrijpen wat je doet. Zelfs op vakantie ontmoet je andere mensen die vragen 1) waar kom je vandaan en 2) wat doe je? Zorg dat je jouw pitch goed hebt. In het Nederlands, maar ook in het Engels of…..? Oke, misschien gaat het te ver om je pitch te oefenen in een taal die je volledig niet spreekt, hoewel dat ook wel weer heel leuk kan zijn!

Via Google Translate heb ik mijn pitch alvast in het Italiaans: ciao, mi chiamo Willeke, alleno imprenditori che vogliono ottenere di più nella loro vita e nel loro lavoro. Dankzij Google Translate gelukkig inclusief uitspraak.

Groetjes en geniet van je vakantie!
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.