Vakantiewerk week 3

Vakantiewerk week 3

Vakantieklussen week 3

Komkommertijd? Niet voor een ondernemer. Zes weken lang geef ik je elke week 7 vakantie-klussen-voor-ondernemers. Voor elke dag iets te doen gedurende de 6 weken vakantie (6 x 7 = 42 tips dus). Opruimen, plannen maken, zaken uitwerken en voorbereiden: nu heb je 6 weken de tijd om er voor te gaan zitten.

Locatie voor het uitvoeren van deze 42 dingen mag je zelf bepalen: in de tuin, aan het zwembad, op een tropisch eiland, op de camping of gewoon op je werkplek. Laat je me weten waar je mee aan de slag bent en vooral waar je dit doet? Foto’s zijn welkom! Als is het maar om in de vakantiestemming te komen.

vakantiewerk voor ondernemers

Vakantiewerk week 3

15. Maak een mindmap over jouw bedrijf. Klanten, producten, diensten, interne zaken, marketing, administratie, etc.. Hoe wil je het het liefst én: hoe sta je er nu voor? Trek je de juiste klanten aan met de juiste vraag naar jouw diensten/producten? Ga eens een uurtje brainstormen met jezelf over je bedrijf! En dat kan natuurlijk óveral (terras, in het bos, op het strand).

16. Loop je verzekeringen eens door. Ben je niet dubbel verzekerd of juist helemaal niet? Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor adviseurs wordt vaak vergeten maar kan veel ellende voorkomen.

17. Kijk eens goed naar de headers (omslagfoto’s) van jouw social media kanalen. Zijn deze allemaal hetzelfde? Heb je jouw huisstijl gebruikt? Kleuren, beeldmateriaal, foto, alles op 1 lijn en dus herkenbaar? Oh, controleer dan ook direct of alle omslagfoto’s goed zichtbaar zijn op mobiele weergave.

18. Verzamel onderwerpen om over te bloggen, te schrijven, te tweeten, te vloggen, etc. Neem een klein schrijfblokje mee op zak of in je tas (met pen) en schrijf ideeën direct op. Echt, schrijf ze op, je gaat ze anders echt vergeten.

19. Wat gebeurt er als jouw telefoon gaat in de vakantie? Schakel je ‘m door, laat je ‘m doorlopen naar je voicemail? Zorg ervoor dat je voicemail ook weer even opnieuw ingesproken wordt met een persoonlijke boodschap.

20. Stapels papier? Wie heeft ze niet! Start met verzamelen van alle stapels die je hebt. Verdeel vervolgens de stapel in kleinere stapels, bijv. administratie, bewaren, te lezen, te doen, weggooien. Ga vervolgens stapel voor stapel afhandelen. Ben je er klaar mee? Gooi dan direct weg of scan het document in als je het wilt bewaren voor later. En let ook even op de AVG regels: als je gegevens hebt van je klanten met persoonlijke gegevens dan gelden er extra regels voor beveiligde opslag en het vernietigen van papier (zie 21).

21. Schaf een papier vernietiger aan voor die papieren die je weg gooit die vertrouwelijk zijn. Het kan daarnaast ook heel ZEN werken om stapels papieren door die vernietiger te laten gaan.

Groetjes en geniet van je vakantie!
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.