Vakantiewerk week 4

Vakantiewerk week 4

Vakantieklussen week 4

Komkommertijd? Niet voor een ondernemer. Zes weken lang geef ik je elke week 7 vakantie-klussen-voor-ondernemers. Voor elke dag iets te doen gedurende de 6 weken vakantie (6 x 7 = 42 tips dus). Opruimen, plannen maken, zaken uitwerken en voorbereiden: nu heb je 6 weken de tijd om er voor te gaan zitten.

Locatie voor het uitvoeren van deze 42 dingen mag je zelf bepalen: in de tuin, aan het zwembad, op een tropisch eiland, op de camping of gewoon op je werkplek. Laat je me weten waar je mee aan de slag bent en vooral waar je dit doet? Foto’s zijn welkom! Als is het maar om in de vakantiestemming te komen.

6

Vakantiewerk week 4

22. Bekijk je cijfers van het afgelopen half jaar. Lig je op koers? Moet je bijstellen, wat als je de plannen niet haalt? Of loop je voor op planning en kun je er nog een weekje vakantie aan vast boeken? Heb je echt géén idee hoe je ervoor staat dan wordt het tijd om na de vakantie daar prioriteit aan te geven. Misschien gaan samenwerken met een goede boekhouder die jou daarbij helpt? Een goede investering voor als cijfers jouw liefde niet hebben.

23. Start met een lege to do lijst. Neem alleen over van je to do lijst wat echt noodzakelijk is en stop die vol gekladderde actie lijst door de papier vernietiger (als je je to do lijst online bij houdt dan kun je beter eerst printen voordat je ‘m in de papiervernietiger doet).

24. Schaf eens opbergbakjes en mapjes aan in vrolijke kleuren. Bij van die goedkope zaken als de Action, Big Bazaar, Kruidvat, ed. heb je vaak hele leuke kantoorspullen in kleuren die ze bij de kantoorgroothandels niet hebben. Ik heb al mijn mappen en bakken in ‘mijn’ kleur blauw gekocht waardoor mijn kantoor al direct in de branding van mijn bedrijf is ingericht.

25. Controleer de snelheid van je website. Soms kan een website traag worden door allerlei grote bestanden (foto’s) en extra programma’s. Je snelheid kun je hier testen: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

26. Heb je ook vaak van die handige sites waar je naar toe gaat om even dingen te checken? Ik heb mappen aangemaakt in mijn favorieten in Chrome waarbij ik per categorie de links makkelijk terug kan vinden.

27. Heb je al een social media plan? Bedenk wie je wilt bereiken en op welke manier. Het werken met een social media plan geeft houvast, overzicht en het bespaart je HEEL veel tijd.

28. Moet er een stoffer over jouw klantenbestand? Ga eens kritisch door jouw klantenbestand, kloppen alle gegevens nog, heb je van iedereen het email adres? Staan al je klantgegevens veilig opgeslagen (AVG proof dus). Werk je met een CRM systeem? Dan moet je een verwerkersovereenkomst hebben met dit bedrijf (aangezien zij jouw gegevens opslaan en garant moeten staan voor de veiligheid).

Groetjes en geniet van je vakantie!
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.