Vakantiewerk week 5

Vakantiewerk week 5

Vakantieklussen week 5

Komkommertijd? Niet voor een ondernemer. Zes weken lang geef ik je elke week 7 vakantie-klussen-voor-ondernemers. Voor elke dag iets te doen gedurende de 6 weken vakantie (6 x 7 = 42 tips dus). Opruimen, plannen maken, zaken uitwerken en voorbereiden: nu heb je 6 weken de tijd om er voor te gaan zitten.

Locatie voor het uitvoeren van deze 42 dingen mag je zelf bepalen: in de tuin, aan het zwembad, op een tropisch eiland, op de camping of gewoon op je werkplek. Laat je me weten waar je mee aan de slag bent en vooral waar je dit doet? Foto’s zijn welkom! Als is het maar om in de vakantiestemming te komen.

15

Vakantiewerk week 5

29. Hoe gaat het met jouw producten en diensten? Kloppen die nog? Moet je wat doen aan de prijs? Beter nu al in gang gaan zetten en bijv. per 1 januari een prijsaanpassing doen. Kun je direct ook gebruiken voor jouw pr: “Let op, alleen de komende maanden nog x. Vanaf 1 januari xx”. Blijf bij het bepalen van de prijs vooral dicht bij jezelf, kijk niet teveel naar de concurrent (want jij bént nou eenmaal anders en reken je andere prijzen) en luister goed naar je business coach maar blijf altijd je eigen koers varen.

30. Is het tijd voor een nieuw product of dienst voor het komende jaar? Ga brainstormen met jezelf, zet alle ideeën op papier en bewaar ze in een map of op je computer. Ga ze na de vakantie uitwerken in concrete producten en diensten, hang er een naam aan met een prijs en ga er over praten met je bestaande klanten. Dan gaat het leven en wie weet verkoop je dan ook al.

31. Plan je berichten alvast voor de komende periode in op social media. Op die manier blijf je constant in beeld (ook tijdens vakanties) en hoef je niet per dag weer wat te bedenken.

32. Is je LinkedIn profiel aan een update toe? Pas je persoonlijke profiel aan, zet je laatste projecten erop, vraag aan klanten om een referentie. Vaak hebben klanten ook wat meer tijd in de vakantieperiode om dat te doen en over het algemeen vinden ze het ook leuk/een eer om een referentie voor je te schrijven. Daarbij heb je ook weer even contact met elkaar, je weet nooit waar dat goed voor is.

33. Ga niet met het maken van afspraken wachten tot eind augustus (na de vakantie) maar plan ze nu al in. De agenda’s zijn over het algemeen nog vrij leeg na die vakantieperiode, dus bij uitstek geschikt om nú die afspraak in te plannen voor een 1 op 1, een kennismakingsgesprek, een workshop of training.

34. Over zichtbaarheid: lap de ramen van je kantoor/werkplek als dat mogelijk is (ga het maar niet doen bij een bedrijven verzamelgebouw, dat kan wellicht wat raar overkomen bij de andere huurders). Zichtbaarheid start met goed zicht? Zet ook wat leuks in het raamkozijn wat van buitenaf opvalt. Zo zette ik op mijn kantoor in het raamkozijn 2 lampen met lampenkappen in mijn kleur. Klanten die aan kwamen rijden viel het al direct op.

35. Een goed moment om ook je computer, laptop, beeldscherm en vooral je toetsenbord onder handen te nemen. Ik maak de beeldschermen altijd schoon als ik de ramen ga lappen: een beetje azijn door het water, met een iets vochtige doek schoonmaken en droogmaken met een stuk keukenpapier. Voor mijn toetsenbord ga ik eerst kloppen (heel voorzichtig) om zoveel mogelijk eventuele kruimels te verwijderen. Je kunt ook een speciale toetsenbord kwast gebruiken maar een (nieuwe) zachte verfkwast doet ook wonderen. De toetsen zelf doe ik met de punt van een iets vochtige doek met een heel klein beetje desinfecterende citroenreiniger (gaat ie ook lekker van ruiken).

Toetsenborden die niet regelmatig gepoetst worden, zijn ontzettend smerig. Uit onderzoek van de Universiteit van Arizona blijkt dat er op een vierkante centimeter van een toetsenbord gemiddeld 511 bacteriën rondhangen. Ter vergelijking: een normale wc-bril bevat er zo’n acht per vierkante centimeter. Voor je het weet heb je een buikgriep te pakken van een vies toetsenbord!

Groetjes en geniet van je vakantie!
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.