Vakantiewerk week 6

Vakantiewerk week 6

Vakantieklussen week 6

Komkommertijd? Niet voor een ondernemer. Zes weken lang geef ik je elke week 7 vakantie-klussen-voor-ondernemers. Voor elke dag iets te doen gedurende de 6 weken vakantie (6 x 7 = 42 tips dus). Opruimen, plannen maken, zaken uitwerken en voorbereiden: nu heb je 6 weken de tijd om er voor te gaan zitten.

Locatie voor het uitvoeren van deze 42 dingen mag je zelf bepalen: in de tuin, aan het zwembad, op een tropisch eiland, op de camping of gewoon op je werkplek. Laat je me weten waar je mee aan de slag bent en vooral waar je dit doet? Foto’s zijn welkom! Als is het maar om in de vakantiestemming te komen.

20

Vakantiewerk week 6

36. Ga eens op het gemak een tijdje rondsnuffelen op YouTube. Je komt de meest handige video’s tegen over echt van alles en nog wat. Ook jouw collega’s, klanten en concurrenten staan er misschien op. Kijk wat zij doen en wat jij daar van kunt leren of waarbij je aansluiting ziet met jouw aanbod en werkwijze.

37. Ga dat ebook, boek, die checklist, etc. nou eens maken. Die zit al tijden in je gedachten. Begin gewoon met schrijven! Wat houdt je tegen? Serieus, wat houdt je tegen?!

38. Online foto’s: we maken gedurende het jaar massaal foto’s en filmpjes met onze smartphones. Maar wat doe je er mee? Mijn tip: verplaats ze naar je computer of naar je opslagruimte in de cloud, verwijder die zaken die niet gelukt zijn of nodig zijn om te bewaren. En maak van de meest geslaagde foto’s die het bewaren waard zijn eens een geprint jaaralbum. Mooie tastbare herinnering. Het staat bij mij al sinds 2005 op de planning om te gaan doen! Ik heb dus nog wat jaren in te halen…

39. Oriënteer je op de netwerk mogelijkheden bij jou in de buurt. Samen sta je sterker, het is als ondernemer zo belangrijk om een groot netwerk te hebben van andere ondernemers waar je op terug kunt vallen, die je kunnen helpen en adviseren en die jij op jouw beurt ook weer kunt helpen. Vraag ook aan collega ondernemers bij jou in de buurt waar zij naar toe gaan en of je een keer met ze mee mag. Zo is de drempel om ergens in je eentje naar toe te gaan ineens een stuk lager.

40. Start met het aanleggen van je email lijst of, als je deze al hebt, loop ‘m nog een keer door om te controleren of alle gegevens goed staan. Hou daarbij ook de AVG regels in de gaten he? Je moet altijd kunnen aantonen dat iemand zichzelf heeft ingeschreven en wanneer dat was en waar ze toestemming voor hebben gegeven. Ik schat persoonlijk in dat 80% van de mailinglijsten niet voldoen (en dat is nog optimistisch ingeschat).

41. Maak een lijst van die werkzaamheden die jou veel energie en tijd kosten die je graag op een gegeven moment (nu?) uit zou willen besteden. Je hoeft niet alles zelf te doen. Het verbeteren van jouw website kost je misschien een week, in die week ben je niet productief voor jouw bedrijf. Iemand die erin gespecialiseerd is kan het misschien in een halve dag doen. Zo zijn we allemaal goed in onze eigen dingen, het is de kunst om dat werk daar te kunnen leggen waar het het handigst is. Lukt dat financieel gezien nog niet? Zet ‘m dan op je wensenlijst of probeer iemand te vinden waarmee je kunt ruilen van diensten. Zo help je elkaar op een laagdrempelige manier en ben je er allebei bij gebaat. Maak wel een gewone offerte én goede afspraken: want ‘van ruilen komt huilen’ als je de verwachtingen over en weer niet scherp hebt.

En tot slot tip 42, de allerlaatste van deze zomervakantie. 

42. Probeer elke week minimaal 1 uur in te plannen om te werken AAN jouw bedrijf. Elke week een klusje zoals de afgelopen 41 klussen geeft een constante verbetering aan je bedrijf en je bedrijfsvoering. Maak een lijst met jouw to do’s hiervoor. Dit zijn dan de klussen die je naast je gewone (interne) werk doet (dus naast acquisitie, facturatie, boekhouding, website, social media). Dit zijn meer de klussen erom heen, de randvoorwaarden voor jouw bedrijf. Als je daar voor de rest van het jaar een lijstje van maakt (nog 16 weken tot einde dit jaar – dus 16 klussen die je kunt doen in 1 uur), dan hoef je dat niet elke week opnieuw te verzinnen (waardoor het vaak ook niet gedaan wordt omdat het geen prioriteit heeft).

Ik hoop dat je wat aan mijn vakantietips hebt gehad. Vanaf maandag zijn alle scholen weer begonnen en zit de zomervakantie er weer op. Hoop dat je weer helemaal opgeladen en vol energie zit voor de rest van het jaar!

Vanaf maandag volgen weer de gewone ‘elke dag een idee’ ideeën. 

Groetjes en geniet van je vakantie!
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.