Waar besteed ik mijn geld eerst aan?

Ik ga een nieuw bedrijf opzetten met een beperkt budget, waar geef ik als eerste geld aan uit?

De vraag van 24 april 2019:

Ik heb besloten een andere richting uit te gaan met mijn bedrijf, iets waar ik veel blijer van word. Nu moet er zó veel gebeuren en alles lijkt wel geld te kosten. Waar geef ik mijn geld aan uit? Ik heb een beperkt budget.

Sandra

Elke dag een idee (20)

Het idee: stap voor stap keuzes maken

Leuk, een ander bedrijf opzetten!! Het liefst adviseer ik je natuurlijk om met mij aan de slag te gaan om een goed plan te maken. Dan is het daarna een kwestie van weg werken van acties, of je die dan zelf doet of uitbesteed.

Met ál het werk dat gedaan moet worden adviseer ik je te kijken naar 4 factoren: prioriteit, tijd, geld en affiniteit. Die zaken die wél belangrijk zijn maar jou veel tijd kosten en waar je geen affiniteit mee hebt, kun je het beste uitbesteden. Dat is dan een investering die zichzelf terug betaald in meer tijd om die dingen te doen waar je wel blij(er) van wordt.

Dingen die gedaan moeten worden maar jou geen of weinig geld kosten als je het zelf doet: inschrijven van de handelsnaam bij de Kamer van Koophandel, aanvragen nieuw domeinnaam (rond de 10 euro), aanmaken van een nieuwe social media pagina op Facebook/LinkedIn/Instagram, schrijven van jouw aanbod en teksten voor je website, verzamelen en zelf maken van goede foto’s voor je site.

Ik ben voorstander van een goede en professionele website, deze zou ik zeker uitbesteden als je er geen affiniteit mee hebt. Aan de andere kant: een site is vrij snel zelf opgezet met een gratis tool via de meeste providers. Je kunt dan een minder goede website (zonder goede SEO ed) beschouwen als de 1e stap voor je nieuwe bedrijf en dan je geld bijvoorbeeld besteden aan een mooi visitekaartje met goede opmaak. Stap 2 is dan, als je je eerste omzetten binnen hebt om een goede website te laten bouwen.

Wees vooral creatief en kijk waar jouw ideale klanten zijn en hoe je die het beste kunt benaderen. Soms vind je ze al op een open coffee en het enige dat je dan aan kosten kwijt bent is een kop koffie en een visitekaartje. Ik ken ondernemers die zonder enig startkapitaal (en zelfs dik in de schulden) een goedlopend bedrijf op hebben gebouwd. Het hebben van een startkapitaal is geen vereiste om te starten!

Succes er mee, ik hoop dat je iets moois neer gaat zetten!

Groetjes,
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.