Wat kan ik met mijn website doen om meer klanten aan te trekken?

Wat kan ik met mijn website doen om meer klanten aan te trekken?

De vraag van 27 mei 2019:

Wat kan ik met mijn website doen om meer klanten aan te trekken? Ik krijg wel bezoekers maar geen klanten via mijn website.

Sander, adviseur

Elke dag een idee (1)

Het idee: leer puzzelen!

Een website die én veel bezoekers aantrekt én waarbij iedereen direct klant bij je wordt. Veel website eigenaren hebben de illusie dat áls de website er nou eenmaal staat, de klanten vanzelf binnen stromen. Helaas werkt dat niet zo. Meestal dan.

Een website is als een grote legpuzzel. Elk stukje moet passen. En er zitten nogal wat stukjes in: lay-out, techniek, SEO, teksten, afbeeldingen, hosting, etc. etc. Je kunt een geweldig mooie website hebben, maar al die grafische elementen maken de website traag waardoor bezoekers afhaken. Of je hebt een super snelle website die heel overzichtelijk is, maar de bezoekers voelt zich niet aangesproken door een tekst die erop staat of een foto. In slecht 2 seconden bepaalt jouw bezoeker of hij/zij de website interessant vindt of weer doorklikt.

Je zegt dat je redelijk wat bezoekers hebt maar dat ze niets doen. Wat kunnen ze doen op je website? Iets downloaden? Vinden ze er tips waar ze wat mee kunnen doen? Of moeten ze direct een afspraak met je maken of iets kopen? Wat wil je eigenlijk dat ze doen als ze op jouw website komen? Vaak weet een website eigenaar dat niet eens.

Mijn tip: bekijk je statistieken (Google Analytics bijvoorbeeld) om te zien welke pagina’s jouw bezoekers bekijken, welk pad ze volgen en waar ze je website verlaten. Pas met inzicht in het huidige pad kun je bepalen wat je wilt dat jouw bezoekers gaan doen. En dan kun je dus kijken welke puzzelstukjes nog ontbreken om de volledige puzzel te leggen.

Groetjes en puzzelse!
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.