Wat kost een website?

Wat kost een website?

De vraag van 18 juli 2019:

Voor mijn nieuwe bedrijf heb ik een website nodig. Nu zie ik heel veel verschil in aanbod én prijs. Daarom ook mijn vraag: wat kost een website?

Kareem – eigenaar horecazaak

wat kost een website

Het idee: wat verwacht je van je website?

Mijn vraag aan jou: wat kost een auto? Waarschijnlijk iets tussen de 250 euro en de 600.000 euro. Het is afhankelijk van heel veel zaken wat jouw volgende auto gaat kosten. Leeftijd (oud of nieuw), merk, type, etc. Dat geldt ook voor jouw nieuwe website. Afhankelijk van wat jij wilt, nodig hebt en hoe je de site in wilt zetten kost het je waarschijnlijk tussen de 100 en de 100.000 euro.

Wat je nodig hebt vind ik persoonlijk de belangrijkste vraag om een prijs te bepalen. Zie jij jouw website als een digitaal visitekaartje (ik hoop het niet, lees meer hierover in dit blog) dan is de investering klein. Een website met maar 1 pagina waarop alleen jouw gegevens staan is te maken in 1 of 2 uur en mag niet meer kosten dan 250 euro schat ik zo in. Je kunt altijd in je omgeving kijken of iemand dat voor niets of weinig doet of zelf aan de slag voor een gratis website via Wix.com.

Wil je een website waar intensief gebruik van gaat worden, met verschillende content leveranciers, verschillende bronnen voor import en export van data, inclusief app, beveiligde inloggegevens, berekeningen, winkelen en nog veel meer: hou dan rekening met maatwerk waar je toch al gauw tussen de 20.000 en 100.000 euro voor kwijt bent.

Tussen deze twee extremen zitten de meeste websites. Voor een gemiddelde website betaal je tussen de 500 en 1.500 euro. Hou wel rekening dat daar nog geld bijkomt voor het ontwerp, schrijven van teksten, SEO, koppelingen met andere systemen, onderhoud, veiligheid, etc. Hoe meer je zelf kunt doen hoe meer kosten je kunt besparen. Maar als het jouw vak niet is, dan kost het ook vaak meer tijd (en dus geld) én is de kwaliteit waarschijnlijk minder dan wanneer je het een professional laat doen.

Daarom start ik een project voor een website ALTIJD met een ontwerp: wat moet de website doen. Wat en wie heb je daarvoor nodig en wat is mogelijk binnen het beschikbare budget. Dus mijn voorstel: ga terug naar de tekentafel en start met het maken van een plan en daarna met het opvragen van offertes.

Groetjes en succes met je website!
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.