Zal ik een webwinkel openen om makkelijk geld te verdienen?

Zal ik een webwinkel openen om makkelijk geld te verdienen?

De vraag van 10 april 2019:

Ik ben hovenier. Naast het aanleggen van tuinen adviseer ik mijn klanten ook vaak over planten en koop ik deze in bij de groothandels om ze dan te verkopen aan mijn klanten. Mijn marge op planten is best aardig. Nu zit ik er aan te denken om een webwinkel te openen om planten, zaden en bollen te gaan verkopen. Lijkt me makkelijk geld verdienen. Is dat zo?

Ruben

Elke dag een idee (11)

Het idee: maak afspraken met je leverancier(s)

Een webwinkel is niet zo maar even makkelijk geld verdienen. Het is gewoon een bedrijf en een best wel behoorlijk bewerkelijk bedrijf ook als je het goed aan wilt pakken! Zo maar wat extra werkzaamheden waar je rekening mee moet houden: bekijken waar je in kunt kopen, inkopen doen en daarbij letten op de houdbaarheid/houdbaarheidsdatum: verse plantjes hou je niet al te lang zelf goed namelijk én als je ze op moet sturen dan kan dat ook de kwaliteit van de plant nog eens verslechten. Verder moet je ze op de foto zetten, in de winkel zetten met een beschrijving, in de prijsbepaling moet je rekening houden met je verzendkosten, verpakkingsmateriaal, etc. Je moet een goede transporteur hebben om de bestellingen tijdig de deur uit te doen. Die bestellingen moet je zelf in orde maken, na een dag in de tuin te hebben gestaan. Klanten zijn tegenwoordig nou eenmaal verwend door snelle leveranciers als een Bol.com dus willen hun bestelling het liefst morgen (uiterlijk) in huis hebben.
Ik heb een webwinkel gehad en het wat gewoon een fulltime baan! Dus niet iets wat je even naast je normale werkzaamheden op kunt pakken.

Wat je wél zou kunnen doen is kijken naar een leverancier waar je mee kunt samenwerken die al een webwinkel heeft. Als je ervoor kunt zorgen dat die leverancier artikelen heeft die ze bij jou (ook) kunnen kopen maar waarbij jouw leverancier de verzending, opslag, etc doet dan levert het je én geld op (oke, met een kleinere marge) én heb je zelf er geen omkijken naar.

Ook kun je kiezen voor een affiliatesysteem: Bakker.com  werkt bijvoorbeeld met een affiliate systeem: je zet dan hun artikelen op jouw website. Jouw bezoekers klikken daar op en gaan dan naar de winkel van Bakker. Als ze daar naar toe gaan nemen ze een stukje code mee. Met die code krijg jij een deel van de verkoop. Dat zit vaak tussen de 2 en 15% van de verkoopwaarde. Van een bestelling van 100 euro krijg jij dan dus tussen de 2 en 15 euro. En daar heb je dus zelf verder geen werk aan.

Succes er mee, ik hoop dat het je op die manier wél online extra geld kunt genereren zonder er een 2e baan bij te krijgen.

Groetjes,
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.