Welk lettertype kan ik het beste gebruiken voor mijn website?

Welk lettertype kan ik het beste gebruiken voor mijn website?

De vraag van 15 mei 2019:

Sinds ik ontdekt heb hoe ik zelf het lettertype van mijn website aan kan passen, ben ik aan het stoeien met verschillende lettertypes. Ik vind het leuk om elke keer weer een andere te gebruiken. Is er een lettertype die het beste geschikt is voor een website?

Michelle – nagelstyliste

Elke dag een idee (35)

Het idee: wees niet te creatief

Er is niet één standaard lettertype die het meeste geschikt is voor jouw website. Wel zijn er een aantal spelregels:

  • Een lettertype (font) is altijd een onderdeel van je huisstijl, dus stem deze altijd af met je grafisch ontwerper. Laat je grafisch ontwerper ook vooral samenwerken met je websitebouwer! Soms zie ik hele creatieve fonts voorbij komen die door een grafisch ontwerper zijn bedacht en waarschijnlijk ook heel mooi staan op een visitekaartje, maar die een ramp zijn voor een website.
  • Gebruik altijd een Google font. Dan weet je zeker dat deze goed getoond wordt op elk beeldscherm.
  • Roboto is tijdenlang door Google aangegeven als beste font voor de SEO.
  • Gebruik zoveel mogelijk één font op de website en speel vooral met schuin, vet, grootte en kleur en dus niet met andere lettertypes. Dit geeft rust.
  • Een makkelijk leesbaar font heeft veel voordelen (bezoekers blijven langer op de site dan wanneer ze eerst moeten ontcijferen wat er staat) maar een font waar men nét even wat meer moeite voor moet doen heeft ook voordelen. De lezer leest dan beter namelijk. Dit kun je ook gebruiken voor quotes en andere opvallende blokjes op je site.

Groetjes en hou je vooral in (dus niet wekelijks veranderen).
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.