Werkt zo’n planner nou echt?

Werkt zo’n planner nou echt?

De vraag van 10 mei 2019:

Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig een planner uitgeeft. Werkt zo’n planner nou echt? Wat gaat het me opleveren?

Sabine – freelance adviseur

Elke dag een idee (31)

Het idee: jouw werkwijze is leidend

Er komen inderdaad steeds meer planners op de markt. Allemaal uitgegeven waarschijnlijk door ondernemers die zelf op zoek waren naar een goed systeem. Een systeem wat bij die ondernemer past. En dat is direct ook een risico: want hun werkwijze hoeft niet jouw werkwijze te zijn.

Wat ik goed vind aan alle planners is dat ze je ‘dwingen’ om anders te kijken naar je werkzaamheden. Om gestructureerd(er) te werken, meer focus en meer planmatig aan de slag met jouw ambities en to do’s. Het nadeel ervan is dat het misschien niet aansluit bij hoe jij het liefst werkt of bij jouw specifieke to do’s.

Daarom adviseer ik altijd eerst in kaart te brengen hoe jij het liefste werkt. Werk je graag met een to do lijst, dan kun je die ook gewoon zelf bijhouden in Excel, een to do lijst of een digitale to do (bijvoorbeeld Asana). Werk je graag met doelen, plannen, mijlpalen, dan kun je kijken hoe je dat het liefste bijhoudt.
En zoek dan vervolgens naar een planner die bij jouw aanpak past. En dan ook nog in de lay out die jij prettig vindt (de één houdt van hartjes, regenbogen en eenhoorns en de ander van strak blauw en zwart zonder enige tierelantijntjes).

Succes en planse!

Groetjes,
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.