Zijn er snelle manieren om aan klanten te komen?

Zijn er snelle manieren om aan klanten te komen?

De vraag van 29 april 2019:

Zijn er snelle manieren om aan klanten te komen? Ik ben actief met netwerken, op social media, heb een website. Het loopt wel, maar het mag nét wat sneller allemaal.

Sandra – Virtueel Assistent

Elke dag een idee

Het idee: zoek samenwerkingspartners

Ik ben gek op samenwerkingspartners! Wat ik daar onder versta? Dat zijn allemaal andere bedrijven/ondernemers die met jou gemeen hebben dat ze dezelfde klant helpen maar waarbij je niet elkaars concurrent bent. Als voorbeeld: iemand die gaat verhuizen heeft nodig: een verhuisbedrijf, een schilder, tuinman, loodgieter, nieuwe gordijnen en vloerbedekking, verhuiskaartjes, etc. etc. Als jij daar als verhuizer binnen komt, dan hoor je vaak dat de klant tegen van alles en nog wat aanloopt wat nog geregeld moet worden. En dan ken jij nog wel iemand die …de tuin kan doen, mooie gordijnen verkoopt, etc.

Mijn idee: bouw een netwerk van dergelijke samenwerkingspartners op! Ga in kaart brengen aan welke diensten/producten jouw klant nog meer behoefte heeft en verzamel ondernemers/bedrijven om je heen waar je 1) leuk mee samenwerkt, 2) vertrouwen in hebt (je biedt ze namelijk wel aan bij jouw klant dus als zij er een puinhoop van maken dan gaat jouw reputatie er ook aan!) en 3) waarvan je weet dat die ander ook jou op zijn/haar beurt weer aanbeveelt. Zo kun je als groep samenwerkingspartners zelfs samen een folder maken waar jullie allemaal in staan. Geef die aan jouw klant als service én om jouw samenwerkingspartners op een makkelijke manier te introduceren.

Succes er mee, ik hoop dat je goede samenwerkingspartners kunt vinden én dat het jou (en de ander) nieuwe klanten oplevert!

Groetjes,
Willeke

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke van den Heuvel
Joke Smitstraat 5
2642 AE Pijnacker

E-mail: mail 
Telefoon: 015-2010466

Ik ondersteun (dierenwelzijns)organisaties op een breed vlak als zakenpartner en directe collega.