015-2010466 mail@willeke.nl

Advies over dierenwelzijn
Voor gemeentes, het bedrijfsleven en maatschappelijke doelen.

Mijn ervaring

In 2019 ben ik als vrijwilliger gestart bij Wildopvang Zuid-Holland (toen nog Wildopvang Delft en omstreken). Dieren hebben altijd al mijn liefde gehad en vanuit mijn ‘ik wil er meer over leren’- mentaliteit, heb ik dan ook sindsdien heel veel geleerd. Ik ken wetten rondom dieren, mijn netwerk is zeer uitgebreid: van overheid tot controlerende instanties, van dierenartsen tot dierenambulances, van gemeentes tot natuurwachten. Sinds 2022 ben ik werkzaam als freelance Adviseur Dierenwelzijn voor gemeentes.

Dierkennis heb ik voornamelijk van de dieren in het wild in relatie tot wet- en regelgeving. 

Deze kennis deel ik voor particulieren via mijn hobbywebsite www.wildediereninnederland.nl en tijdens gastcollega’s en trainingen die ik ontwikkel.
Daarnaast help ik gemeentes en bedrijven met advies over dierenwelzijn/dieren in de openbare ruimte door praktisch advies te delen via Didor: Dieren in de openbare ruimte (www.didor.nl). Deze website is in ontwikkeling. Er komt informatie voor beleidsmedewerkers op basis waarvan zij beleid kunnen opstellen op het gebied van dierenwelzijn. 

Mijn aanpak en inzet

Mijn aanpak

Inzetbaar voor praktische uitvoerende zaken tot en met uitwerken van beleid en strategie.

Mijn inzet

Ik ben maximaal 4 dagen per week inzetbaar voor advieswerk. Informeer daarom ook of ik beschikbaar ben voor een opdracht. 

Mijn netwerk

Mijn netwerk binnen de dierenwereld is groot. Ik ken altijd wel iemand voor een vraag of oplossing als ik die zelf niet weet. 

Voor wie werk ik

 

I

Gemeentes

Voor het opstellen van een nota dierenwelzijn, consequenties wetwijzigingen, hoe om te gaan met invasieve exoten, contracten afsluiten met diverse dierpartijen, etc.

I

Overheidinstellingen

Bepalen praktisch uitvoerbaar beleid t.a.v. dierenwelzijn. Met name wildopvang. 

I

Bedrijfsleven

Echt wat gaan doen aan MVO in relatie tot dierenwelzijn? Er zijn genoeg zaken op te pakken voor elk budget  om daadwerkelijk bij te dragen aan een beter dierenwelzijn. 

Wildopvang in Nederland

Op het gebied van wildopvang is er nogal wat te verbeteren: betere wet- en regelgeving vanuit het ministerie van LNV, structurele financiële ondersteuning van wildopvangcentra, meer samenwerking, certificering en uniformering. 

Ik ben graag beschikbaar voor wildopvangcentra-zaken in het algemeen en wildopvangcentra zelf in het bijzonder. 

Samen kijken of we onze groenblauwe visie delen?

Contact